• Veien vil tidligst bli åpnet fredag, sier ordfører.

Raset mellom Gammersvik og Toskedalen på Osterøy fører fremdeles til at veien er stengt.

Mandag besluttet kommunen å innføre vakthold på stedet, etter at folk hadde forsøkt å ta seg forbi til fots mens sikringsarbeidet pågår.

All ferdsel fremdeles forbudt

Onsdag opplyser ordfører i Vaksdal kommune, Eirik Haga, at all ferdsel på veien fremdeles er forbudt, også for gående.

— Veien blir tidligst åpnet på fredag, sier han til BT.

Men det vil fremdeles ta lang tid før biler kan kjøre på veien.

— Det ligger et godt stykke frem i tid, sier ordføreren.

Tirsdag var en geolog ute og gjennomførte er en ny vurdering av området. Da håpte ordføreren at man skal kunne åpne veien i løpet av torsdag. Veien har nå vært stengt åtte dager.— Arbeidet er svært krevende. Det er et vanskelig fjell å borre i, sier ordføreren til BT.

I en pressemelding kommer det frem fjellsikringsfirmaet Inter Handling AS med «stor sikkerhet» vil ferdigstilles i løpet av fredag.

— Når arbeidet deres nærmer seg slutten, begynner Vaksdal kommune sine folk med å etablere gjerde for gang- og sykkelsi, sier han.

- En lengre prosess

Haga forteller at arbeiderne hadde en god arbeidsdag tirsdag, etter at de tidligere dager har blitt avbrutt flere ganger på grunn av ferdsel i området.

Men selv om man får på plass passeringsmuligheter for folk som ferdes til fots, vil det ifølge Haga gå lang tid før man kan slippe kjøretøy forbi på stedet.

— Vi har en lengre prosess foran oss, med blant annet anbudsrunde som gjenstår før man kan utarbeide og åpne veien for kjøretøy, sier Haga.

- Farlig å ferdes der

Rådgiver i konsulentselskapet Multiconsult, Asbjørn Øystese, sa mandag til BT at de var bekymret over det de har sett under arbeidet i Gammersvik, hvor folk har forsøkt å ferdes under sikringsarbeidet.

Selv har rådgiveren aldri opplevd at folk bevisst prøver å ferdes på steder hvor det har gått ras og pågår den type arbeid.

— I tillegg til å avbryte arbeidet vårt, så er det farlig å ferdes der. Stedet er ikke sikret ferdig enda, og det kan fremdeles skli ut deler av veien, forklarer Øystese.

Onsdag forteller ordføreren at det ikke lenger har vært problemer med folk som prøver å ta seg forbi i området.

— Etter vi satt inn vakter har fjellsikringsfirmaet fått arbeide i fred, sier han.