Hver eneste natt kjører Adrian Andries (33) fra Bergen til Husnes for å levere brød. Da han kom til Hardangerbrua rundt klokken 05.00, så han at varselskiltet viste strek vind og at det blåste 20 m/s.

— Jeg har kjørt bil i mange år, men har aldri opplevd så mye vind før. I natt var jeg redd. Det var virkelig skummelt å kjøre over Hardangerbrua, sier Adrian Andries.

- Måtte dra hardt i rattet

Andries forteller at det var spesielt ille midt på broen.

— Jeg kjører en stor bil og måtte dra hardt i rattet for å holde bilen på veien, sier han.

Vaktoperatør ved vegtrafikksentralen i Hordaland, Idar Sangolt bekrefter at det har vært mye vind inne i fjorden i natt.

— Det er også noe som har blåst ned på gang- og sykkelveien, sier Sangolt.

Ifølge Sangolt blir bilister som skal over Hardangerbrua varslet når det blåser 17 m/s. Broen stenges først når det enten er et enkelt vindkast på 30 m/s eller en jevn vind i mer enn ett minutt på 25 m/s.

— Jeg synes 20 m/s er mer enn nok. De burde ha stengt broen, sier Andries.

Mer vind i vente

Meteorolog Tone Christin Thaule ved Vervarslinga på Vestlandet sier at det vil bli mye vind i området også i dag og utover kvelden.

— Jeg ser at det har vært kraftige vindkast inne i fjorden. Vi har en observasjon lenger ute i fjorden og der er det stiv kuling nå, sier Thaule.

Hun forteller at det er mye vind i hele området.

— Det blir sterk kuling mange plasser på Vestlandet og kanskje opp i liten storm langs kysten av Sogn og Fjordane. Når det er så mye vind, må man passe på løse ting, sier hun.

Fredag formiddag vil det komme litt regn av og til og så vil det bli lengre perioder med regn og torden utover ettermiddagen.

— Det ser ut til at det blir bygevær også utover søndagen og så vil vinden øke noe.

Mandag til onsdag blir det vått i Bergen, men frem mot helgen ser det litt lettere ut.