Tirsdag forklarte eks-samboeren til den drapstiltalte Nils Steinar Larsen seg i Bergen tingrett. Slik beskrev hun den livreddende kampen som pågikk i hennes leilighet natt til mandag 18. oktober 2010.

Kay Ivar Sommerschild lå på gulvet etter at han var truffet av en kule fra Larsens pistol. Politi og ambulanse sto utenfor blokken.

— Ambulanse i gaten

— Hvordan opplever dere halvtimen før hjelpen kom, spurte statsadvokat og aktor Benedicte Hordnes i rettssalen.

— Ufattelig, uvirkelig. Min datter kan førstehjelp, hun sjekket pulsen hans og snakket med ham så han ikke skulle falle bort. Han var tørst, jeg hentet vann til ham, forklarte kvinnen i retten.

Hun var sterk og klar da hun beskrev hva som skjedde.

— Jeg snakket med AMK og fikk beskjed om å fukte leppene hans. Han hadde store smerter og mistet bevisstheten. Jeg sa det og fikk beskjed om at det sto en ambulanse nede i gaten, fortsatte hun.

I kontakt med AMK

Ambulanse og politi ventet med å ta seg inn i boligen fordi det var usikkert om gjerningsmannen kunne komme tilbake med våpen. Politiet var avhengig av væpnet mannskap.

— Min datter ropte på Kay, hun kjente puls og han snakket igjen. Så ropte hun at han ikke hadde puls. Ansiktsfargen hans endret seg. Min datter fikk ikke kontakt med ham og hun begynte med hjertemassasje, forklarte eks-samboeren til den tiltalte.

Hun var hele tiden i kontakt med AMK.

Politiet kom inn

— Jeg fikk beskjed om at min datter skulle stå på så lenge hun klarte. Hun ga alt, hun sto på, hun ga aldri opp, forklarte kvinnen.

— Hvor hun fikk kreftene fra, aner jeg ikke. Så kom politiet inn, det var masse hyl og skrik, hjelmer, brett og våpen. Min datter arbeidet fortsatt for å redde Kays liv. Så kom det noen og sa at de tok han med seg, fortalte kvinnen.

Etter at Kay Ivar Sommerschild var fraktet bort, dro de to kvinnene med politiet til avhør og forklarte hva som hadde skjedd. Senere på natten fikk de bekreftet at Sommerschild var død.