Den ni år gamle gutten satt fast hånden i et hull i et basseng i Høyangerbadet i Sogn i går kveld.

– Det var skremmende. Han satt jo fast. Vi prøvde flere ganger å sprøyte inn olje og såpe og litt forskjellig. Men det var ikke hjelp i å vri hånden eller noe. Når vi fikk ut hånden var den dobbelt så tykk og mørkeblå, sier guttens bestefar til nrk.no.

– Gutten hadde hengt fast hånden i et hull. Han kom seg ikke løs. Og heller ikke andre fikk hånden hans ut av hullet. Til slutt måtte brannvesenet trå til. De meislet vekk en del av bassengkanten for å få hånden løs, sier operasjonsleder ved Sogn og Fjordane politidistrikt til bt.no.

Gutten satt fast mellom klokken 18 og 21 i går kveld. Gutten ble ikke skadet.

Støvsugerhull

Ifølge Tore Austreim, bygg og eiendomssjef i Høyanger kommune, har gutten satt hånden fast i Høyangerbadets terapibasseng som holder en temperatur på 34 grader.

– Han har satt hånden fast i en tilkobling for en støvsugerslange som blir brukt for å støvsuge bunnen, sier Austreim.

– Det ligger oppi vannskorpen omtrent 10 centimeter under vannflaten. Hullet var så stort at han såvidt fikk hånden inn, men ikke ut igjen.

– Uheldige omstendigheter

Det skal være flere årsaker til at gutten ble sittende fast.

– Det var en rekke uheldige omstendigheter, sier Austreim.

– Det var en ventil som ikke var hundre prosent lukket, men som vanligvis skal være lukket, som dannet et undertrykk, og det var noen flenser på plastrøret som gjør at du kommer inn, men ikke ut. Hånden kan også ha hovnet opp mens arbeidet sto på. Også var det et veldig lite hull.

Ifølge ham skal hullet også vanligvis være dekket med et lokk.

Nrk skriver at Høyangerbadet nå vil bli etterforsket av politiet. Det populære badeanlegget i Høyanger ble åpnet for få år siden.