Den angivelige episoden skriver seg fra en videregående skole i Bergen sentrum torsdag ettermiddag. Ifølge vitner bt.no har snakket med, begynte det hele med gjentatte diskusjoner mellom læreren og den mannlige eleven.

Skjellsord

— Etter den første diskusjonen ble eleven bedt om å være stille. Så, etter noen minutter, ble det en ny diskusjon mellom de to, sier vitner til bt.no.

Ifølge vitnene skal læreren til slutt ha bedt eleven om å gå på gangen, noe eleven skal ha nektet på - og besvart med skjellsord.

— Eleven gikk tett oppi ansiktet på læreren og sa noe i retning av «Slå meg hvis du er mann», forteller vitnene.

— Så tok eleven tak rundt lærerens hode og skallet ham i nesen. Det begynte å blø masse.

Avlyst time

Ifølge vitnene skal læreren til slutt ha lagt eleven «forsiktig» i bakken og prøvd å roe ham ned, før flere skoleansatte kom til stedet og hjalp til. Både lærer og elev skal ha blitt fraktet til legevakt etter hendelsen, men det får ikke bt.no bekreftet. Utenfor skolen traff bt.no en elev som var på vei hjem, fordi timen med den aktuelle læreren var avlyst.

bt.no har gjort gjentatte forsøk på å få kommentar fra ledelsen ved skolen, men de ønsker ikke å si noe om saken.

— Ingen kommentar, sier assisterende rektor.

- Var en hendelse

Arild Smedsvik, førstebetjent ved ungdomsseksjonen på Bergen sentrum politistasjon, er informert om hendelsen torsdag.

— Vi vet lite og har ikke fått bekreftet noe hendelsesforløp. Men vi har fått bekreftet at det var en hendelse mellom en elev og en lærer ved skolen, sier Smedsvik.

— Vi har ikke helt oversikt. Skolen ville komme tilbake med detaljer i morgen, fredag. De vurderer å anmelde saken, sier han.