— Han er i utgangspunktet en hyggelig kar. Men så har han havnet på ville veier og har hatt noen rusproblemer over lengre tid.

Det sier en bekjent av den drapssiktede 23-åringen, som har hatt mye med ham å gjøre de siste fem årene.

- Håret reiste seg på kroppen

Han sier han fikk sjokk da han innså at det var 23-åringen som var pågrepet for drapet i på Anja Weløy Aarseth.

— Jeg trodde først det var en spøk. Håret reiste seg på hele kroppen min. Hvis noen bare hadde møtt ham edruelig og nyktern, ville de aldri sett for seg at han kunne være en drapsmann.

Han hadde veldig potensial, men ingen tok vare på den gutten her

Mannen har selv vært utsatt for trusler fra romsdalingen som har innrømmet å ha voldtatt og drept Anja Weløy Aarseth.

For to år siden ble han truet på livet av romsdalingen, som samme kveld truet en kvinne med kniv. Da han ble pågrepet av politiet, truet han med å drepe politifolkene og deres familie.

- Aldri opplevd så kraftig motverge

Samme kveld skal han også ha ringt politiet og fortalt at han ville drepe ekssamboeren sin. Romsdalingen ble senere dømt for disse og en rekke andre forhold.Lensmannen som pågrep 23-åringen forklarte i retten at han aldri i løpet av sine 30 år i politiet hadde opplevd at noen har satt seg så kraftig til motverge mot pågripelse.

Når 23-åringen blir sint i ruset tilstand, endrer han personlighet, ifølge den bekjente.

— Man får problemer med å få kontakt med ham, det virker nesten som han ikke skjønner hvem du er. Det svartner helt for ham.

- ingen tok vare på ham

23-åringen skal ha fortalt at han hadde vært borti kriminalitet og narkotika.

— Det var mye voldsrelatert, typisk småskurkprat.

Han mener det tragiske drapet i Ålesund er et bevis på at det norske rettsvesenet ikke fungerer. Den siktede er tidligere domfelt blant annet for trusler og vold.

— Han hadde veldig potensial, men ingen tok vare på den gutten her. Det var mange varsellamper, men ingen tok det seriøst, sier han.

23-åringen er også dømt for ulovlig oppbevaring av en hagle, og for bruk av narkotika.