I to år hadde han brukt all sin fritid på å restaurere huset på Davanger kai på Askøy. Endelig var han ferdig. En bekjent hadde nå fått leie det, og bodde der sammen med sin sønn.

En fredagskveld skulle innflyttingen feires. Utpå kvelden kom det ubudne gjester. De taklet ikke å bli avvist, og kom tilbake. Godt utstyrt. Resultatet ble en sønderknust bolig.

— Hva skal man si. Det er helt ufattelig at det går an, sier Solberg i dag.

Det har gått to og et halvt år siden han opplevde marerittet. Det gikk to måneder før alle skadene var utbedret. Skadene beløp seg til godt over 100.000 kroner.

— Jeg hadde heldigvis forsikringene i orden, og fikk alt erstattet. Jeg bodde heller ikke i huset selv, slik at jeg etter hvert fikk litt mer avstand til det, sier Solberg.

Han har leid huset ut på nytt, men er svært skeptisk til å slippe ungdommer til.

— Det er jo naturlig at man blir det etter noe slikt.

Han har tenkt mye på det som skjedde. Hvordan det er mulig for noen å gå så totalt av hengslene.

— Det er vanskelig å skjønne det. Men det virker som om respekten for andre og deres eiendeler er mindre nå en før. Da jeg var ungdom hadde vi ikke kommet på å tore og gjøre det, sier Solberg.

<b>AMOK:</b> Knapt en ting var uknust i huset etter at ungdommer hadde gått totalt amok i Tore Solbergs hus. Skadene beløp seg til godt over 100.000 kroner bare på selve huset. Innbo kommer i tillegg.<br/> ARKIVFOTO: MARTE ROGNERUD
<b>HELT KNUST: </b>Det var vanskelig å finne ord for Tore Solberg, dagen etter at huset han hadde leid ut var totalt knust. - Jeg hadde heldigvis forsikringene i orden og fikk alt erstattet, sier Solberg i dag.<br/> ARKIVFOTO: MARTE ROGNERUD