– Min kone våknet av at hun hørte sprakelyder. Idet hun vekket meg, drømte jeg faktisk at det var brann i pipen, så lukten av brannen hadde nok sneket seg inn i drømmen min, sier Hannisdal til bt.no.

Det var imidlertid ikke pipen som brant.

– Det jeg kunne se, var at det var fyr i en vegg på østsiden av huset, sier Hannisdal.

Prøvde å slokke

Sammen med konen fikk han vekket de tre barna, som er fra åtte til 17 år gamle. Eneboligen var på ett plan, med flere dører. Alle kom seg derfor greit ut av huset.

– Vi fikk ungene ut av huset. Så prøvde jeg å slokke, eldstegutten hjalp også til med pulverapparat og vannbøtter. Men det gikk ikke.

Deretter gikk alt veldig fort, og huset var overtent på kort tid.

– Jeg hadde ikke trodd det skulle spre seg så raskt, det var helt uvirkelig. En må nesten oppleve det for å skjønne det, sier familiefaren.

Mistet alt

Hannisdal vurderte aldri muligheten for at huset kunne brenne ned før det var for sent. Derfor fikk familien heller ikke reddet ut eiendeler fra huset. Det eneste han rakk å berge var bilene som sto i garasjen.

– Jeg tok til og med på meg gamle arbeidsklær da jeg skulle prøve å slokke. De fine klærne gikk deremed opp i røyk, sier han, men legger til:

— Det er jo bare døde ting, det går an å skaffe igjen. Det viktigste er at ingen mennesker ble skadd, sier han.

Trebarnsfaren rakk aldri å bli redd.

– Ikke så lenge alle var våkne og kom seg ut. Reaksjonen kommer vel helst i ettertid, sier han.

Familien søkte tilflukt hos naboen mens brannvesenet forsøkte å slokke brannen – til ingen nytte. Huset brant ned.

– Jeg vil uansett berømme brannvesenet. De var veldig kjapt på plass, og spesielt siden jeg har hørt i ettertid at den første bilen kom fra Bergen, sier Hannisdal.

Se video fra branntomten her

Uskadde

I dag har begge de to voksne og de to eldste barna vært hos lege for rutinesjekk etter at de pustet inn noe røyk. Minstejenten kom så kjapt ut av huset at hun ikke fikk kontakt med røyken.

– Hun har faktisk vært på skolen i dag. Hun har jo ikke noe hjem lenger, så det er viktig å ta vare på det som er av faste holdepunkt, sier faren.

Bortsett fra en telefon til forsikringsselskapet, har han ikke rukket å tenke så mye på hvor familien skal gjøre av seg. I dag bor de hos venner i nabolaget.

— Vi var nettopp nede og så på branntomten i dagslys. Det er ikke mye igjen. Det er i hvert fall ingenting å flytte inn i sånn som det er nå. Vi får bare håpe at vi får et sted å bo her ute i nærområdet mens vi vurderer hva vi skal gjøre, sier Hannisdal.

RUNE BERENTSEN
FINN ARNESEN (mms)
FINN ARNESEN (mms)