Målområdet på Ustaoset fylles opp av tørste og slitne skiløpere. Om litt er Skarverennet over for denne gang. Ifølge bt.nos reporter på stedet ligner målområdet et fugleberg.

Midt i mylderet, står Ove Frotvedt (51) og Marit Krokeide fra Bergen (46) og puster ut etter å ha gått 38 kilometer på ski.

— Vi har gått siden klokken halv ti og har vel brukt fire og en halv time. Vi er egentlig ganske fornøyd med det, sier de.

Frotvedt har smurt skiene selv, mens Krokeide har fått hjelp.

— Det har vært helt fantastisk. Gode ski og veldig god gli, sier de.

Formen til dem begge er fremdeles fin.

— Vi er i kjempe form. Nå er vi kjempe tørste og skal drikke litt.

Mange startet festen allerede på det de kaller Champagnetoppen. Derfra er det bare nedoverbakke til målområdet.

— Nå kan festen begynne, sier de to vennene fra Bergen.

Noen timer tidligere

Karine Thorsen (30) og Nina Olufsen (33) fra Oslo gjør seg klar. Snart skal de legge ut på en skitur på hele 38 km.

— Vi skal gå hardt ut og ender forhåpentlig lykkelig opp på Ustaoset, sier de to venninnen.

Det er andre gang de går Skarverennet.

— Det ble en tradisjon i fjor. Det er veldig kjekt og sosialt å gå denne turen. Dessuten er det fest når vi kommer frem til Ustaoset. Den gleder vi oss til, sier de og ler

Snøføyk med litt sol

Det er litt snøføyk på Finse akkurat nå, men solen titter så vidt frem mellom skyene forteller vår reporter som er på stedet.

Folk går tett i tett over landskapet og forsvinner over åskammen på vei østover.

Turens høyeste punkt

bt.nos reporter treffer tre venninner på turen høysete punkt, omkring 1450 meter over havet.

— Vi har smørt med blått under og lilla oppå og har med oss vår egen servicemann, sier de og peker på en mann som står og smiler forsiktig ved siden av.

Veronica Herland (27), Sissel Bringeland (33), Karina Birkelund (29) og servicemannen har akkurat slanget seg oppover den lange bakken opp til turens høyeste punkt.

— Dette er en folkefest og vi skal bli spreke, sier de.

Neste stoppested for gjengen er Djuptjønnhovda, også kalt Jegertoppen.

— Da skal det bli sol og så skal vi nyte litt øl som vi har i sekken. Men det er bare små mengder, sier de før de fortsetter turen videre.

Fem timers skitur

Arrangøren sier at en gjennomsnittlig trimmet person bruker fire til fem timer på turen. Skarverennet har start på Finse og mål på Ustaoset (38km). Det er også et kortere alternativ mellom Haugastøl og Ustaoset (24km.)

Arrangøren har satt et tak for antall deltakere på 12.220 løpere. Dette for at sikkerheten, kvaliteten og komforten skal være optimal for alle som deltar. Årets løp ble fulltegnet på bare tre timer.

— Vi kan trygt bruke ordet rekordinteresse. Av de over 12.000 som starter, så går 1100 i eliteklassene med tidtaking. Men det er jo mange i turklassen som går mot sin egen tid, sa pressesjef Martine Frich i Skarverennet til bt.no tidligere i uken.