Det grove ranet skjedde ved 07-tiden fredag 7. februar i Nordahl Rolfsens vei på Landås i Bergen. Rettssaken kommer opp i september. De to tiltalte er 23 og 27 år.

— Det var grusomt. Jeg lå på rygg og ble vekket med to kniver på strupen. Jeg trodde jeg skulle dø. De roet seg litt da de fant lommeboken min med 11.000 kroner, forklarer Skintveit.

— Jeg er glad de er tatt, men jeg har ennå ikke hatt en skikkelig natts søvn. Jeg ligger våken til langt på natt før jeg sovner, legger 86-åringen til.

Nekter skyld

Ifølge tiltalen forlangte de at Skintveit skulle ta av seg flere ringer. Han klarte det ikke, og da skrek de: «Skjær ørene av ham».

— Min klient nekter for å ha vært med på ranet, sier advokat Jørgen Riple, forsvarer for 23-åringen.

Politiet skal ha funnet 23-åringens DNA i bilen til Skintveit.

— Han erkjenner at han har flyttet bilen, men nekter for ran, sier Riple.

Flere forhold

De tiltalte mennene har tidligere forklart at de var hjemme hos den ene i en leilighet like i nærheten av der Skintveit bor. De skal ha vært ute en liten tur i det aktuelle tidsrommet, men har tidligere forklart at de var i leiligheten da Skintveit ble ranet.

Det har ikke lyktes BT å få kommentar fra Fredrik Verling, forsvarer for 27-åringen.

I tillegg til grovt ran er 27-åringen tiltalt for en rekke kriminelle forhold, blant annet trusler og forsøk på biltyveri. Dette skjedde om natten 11. februar i Strømgaten.

En bileier oppdaget at en mann forsøkte å stjele bilen hans. Bileieren tok affære, og en mann truet ham med kniv. Politiet pågrep 27-åringen som de mener er mannen som forsøkte å stjele bilen.

Da kom de også over eiendeler hos ham som tilhørte Johannes Skintveit. Dermed ble 27-åringen siktet og siden tiltalt for det grove ranet.

Han er også tiltalt for tyveri. Begge er tiltalt for brudd på narkotikalovgivningen, samt bæring av våpen på offentlig sted.