— Det var en av de største villmarksopplevelsene jeg har hatt. Det er et skikkelig adrenalinkick når de mektige og ekstremt skye rovfuglene slåss bare 14 meter fra deg, sier Leo Larsen (46).

De unike bildene over ble tatt forrige uke av hobbyfotograf Larsen på fjellet i Lund kommune i Rogaland.

— På de fem årene jeg har drevet med prosjektet, er dette første gang jeg opplever at det er ørnekamp med jevne mellomrom hele dagen, forteller Lund.

- Legger ut mat tre ganger i uken

Ifølge Larsen ligger det mye hardt arbeid bak blinkskuddene.

— Jeg legger ut mat på fjellet tre ganger i uken, og må gjøre det om natten. Dersom ørnene ser mennesker ved maten, kommer de ikke tilbake, sier Larsen.

På fjellet har Larsen en kamo hvor han gjemmer seg for fuglene.

— Det er mye arbeid for å holde åteplassen attraktiv, så jeg må flere ganger i uken ut om nettene for å legge ut mat, sier han.

- Ventet i fem år

Kongeørnene er ifølge Larsen de kanskje mest skye og forsiktige dyrene i norsk natur.

— Jeg har ventet i fem år på å være tilstede på fjellet akkurat den dagen da så mange ørner er samlet på en gang, for da blir det action, sier han.

Området han oppsøker er et jaktterritorium for voksne kongeørner. To voksne og fire ungørner dukket opp denne iskalde desemberdagen.

Ungdomsoppgjør

De to første bildene er tatt i det to ungørner kjemper om restene av en rev. Ørnene bruker klørne som våpen, og ikke det kraftige nebbet.

Kampen var over etter kort tid, etter at ørnen til venstre fikk inn en fulltreffer.

Det tredje bildet viser en voksen kongeørnhunn som angriper en av ungørnene som våger å spise "hennes" mat.

Larsen forteller at han har vært interessert i fugler siden han var en liten gutt. Først de fire siste årene har han drevet med naturfotografering.