• Om jeg får bruke et litt vulgært uttrykk: Det var et helvete, sa den 74 år gamle ektemannen. I 13 måneder levde han og konen i frykt for en ukjent pengeutpresser og raner.

En periode i fjor sommer fikk paret væpnet politibeskyttelse 24 timer i døgnet.

Etter at konen fant trusler teipet på ytterdøren i juli 2002, har de aldri følt seg trygge. Sterkest merket av tiden i frykt er den 71 år gamle kvinnen, som fikk hjerteinfarkt og siden har slitt med helsen.

— Jeg er blitt en annen person. Jeg er blitt redd. Jeg har mindre krefter, og er blitt avhengig av medikamenter morgen og kveld, sa 71-åringen.

I detalj fortalte hun om pistolranet i sitt eget hjem. Bakbundet, liggende på magen, ble hun truet med sprøyte som skal ha hatt et «gulgrønt innhold». Mannen forsvant med bankkort og kode.

De neste minuttene forsøkte hun forgjeves å rope på naboer gjennom vinduene, som hun så vidt fikk åpnet. Paret rømte til venner og familie. De fryktet hver ukjente bil, hver ukjente person, og rømte en gang fra hytten på grunn av en mistenkelig bil.

— Dette har lagt mange år til vår alder, sa kvinnen.

Ektemannen mener noe av det mest skremmende var at utpresseren først truet med å «invadere» hjemmet, og at han senere gjorde det.