Mannen innrømmet delvis straffskyld. Han innrømmet at han hadde hatt sex med jenten mens hun var 15 år. Politiet mener forholdet ble innledet da hun var 14. Han nektet for å ha utnyttet sin stilling som trener for å oppnå sex, slik han er tiltalt for.

— Det var en tragisk og vanskelig sak, sier lederen i idrettslaget i Bergen.

Idrettslaget anmeldte

I retten fortalte han at han anmeldte treneren til politiet november 2011. En drøy måned tidligere hadde han fått en epost fra en av foreldrene til de andre jentene på laget.

— Det var en bekymringsmelding som vi måtte ta på alvor. Det ble påstått at treneren hadde et forhold til jenten. Dagen etter hadde vi møte med treneren. Han avviste at det var hold i påstandene, men vi kunne ikke slå oss til ro med det, forteller styrelederen.

— Dukket opp igjen

Klubben foreslo at treneren skulle sykmelde seg, og ikke møte på treninger fremover, noe han også gjorde.

— Vi brukte en måned på å forhøre oss om saken og behandlet den i styret. Vi trengte tid før vi bestemte oss for å gå til politiet og anmelde den, sier styrelederen.

I retten sa han at treneren hadde dukket opp på en samling med laget i januar 2012.

— Jeg ble oppringt av en av foreldrene på jentelaget. Jeg kontaktet da lederen i gruppen som han tilhørte. Vi tok et nytt møte med treneren. Siste kontakt med ham var 7. mars 2012. Han ble ekskludert fra idrettslaget, sier styrelederen.

- Godt likt i spillergruppen

Han synes saken var vanskelig, all den tid det lenge var påstand mot påstand i hva som hadde skjedd.

— Det var viktig for oss å ta hensyn til både ham og jenten, forklarer styrelederen.

Han sier videre at treneren var svært godt likt i spillergruppen og mange syntes det var trist da han sluttet.

— Vi er nødt til å ta slike problemstillinger enda mer på alvor i fremtiden. Det skal være trygt for barna og oppsøke idrettslag. Jeg tror det er viktig at klubbene samarbeider og utveksler informasjon i slike saker, sier styrelederen.

Han anbefaler andre idrettslag til å gå tungt inn i slike saker.

— Bruk idrettsforbundet og krets. De har kompetanse på dette. Det er gode kjøreregler i idretten for hvordan man skal håndtere dette, sier han.