Frank Jarle Stølen satt på bussen fra Lagunen til Nesttun da trafikken stoppet opp like ved anleggsområdet for utbygging av Bybanen.

— Plutselig så jeg noen steiner som falt ned fjellsiden og landet på slangen til en svær industrikompressor som sto ved veien. Kompressorslangen ble delt i to og smekket rett i ruten på bussen foran min og knuste den. Det hele var ganske dramatisk, sier Stølen.

Bussjåføren i den ruteløse lot seg imidlertid ikke skremme av den løpske slangen, og kjørte videre til Nesttun terminal, med bussen til Stølen like bak.

— Der gikk alle passasjerene av. Jeg vet ikke hvordan det gikk med dem på den andre bussen, men de fikk seg nok en støkk. Det var en helt vanvittig lyd da det smalt, sier Stølen.

- Fikk glass i ansiktet

bt.no har snakket med en kvinne som satt på seteraden foran vinduet som ble knust. Bussen var rimelig full, men tilfeldigvis satt det ingen på setet ved vinduet som ble knust.

— Alle bak i bussen opplevde å få et hav av glassbiter over seg. En gutt som satt vis-a-vis fikk glassplinter også i ansiktet med påfølgende kuttskader. Han blødde fra ansiktet.

Hun legger til at gutten ikke ble alvorlig skadet, men at han var svært glad for at øynene ikke ble truffet av glassbiter.

— Bussjåføren gikk ikke bak i bussen for å inspisere etter hendelsen. Han foretok kun en utvendig sjekk, og kjørte deretter videre med knust vindu, forteller busspassasjeren.

— Deler av det knuste vinduet, masse løst glass, falt deretter både inn og ut av bussen underveis til Nesttun, sier hun videre.

- Skal ikke skje

Åge Haga, prosjektleder for Bybanen utbygging, sier hendelsen skjedde i forbindelse med fjellsikringsarbeid i Fanavegen.

— Mesta, som er entrepenøren vår, holdt på å sikre oppi fjellsiden. Så har det røket en kobling på kompressoren, og slangen har slått mot bussen, sier han.

Haga bekrefter at bussruten ble knust av kompressorslangen. Han vil ta hendelsen opp med Mesta i morgen tidlig.

— Det høres sannsynlig ut at det kan ha vært forårsaket av at stein har rast ned på slangen. Dette skal ikke skje, så enkelt og greit er det, sier han.

Kjørte videre

Ifølge Tide skal ingen ha blitt skadd da slangen knuste vinduet på bussen.

— Jeg har snakket med sjåføren, som sier at siden det ikke var noen personskader fortsatte han ruten sin til Nesttun, sier Kaare Enæs.

Kommunikasjonslederen i Tide forteller at bussen der ble tatt ut av trafikk.

— Når noe slikt skjer skal bussen ut av drift så snart som mulig, det blir en vurdering sjåføren tar der og da om han kan fortsette, sier han.

Har du tips? Send MMS til 2211, eller skriv e-post!