Tenåringen hoppet til sjøs fra en badeplass ved Frekhaug iMeland kommune ved 1-tiden natt til mandag. Bakgrunnen skal ha vært at politietville snakke med ham.

Nektet å komme på land

— Politimannen på stedet ba mannen om å komme på land igjen,men han nektet. I stedet begynte han å svømme utover Salhusfjorden.Politimannen trakk seg da unna, i tilfelle det var politiets tilstedeværelsesom gjorde at han ikke ville komme opp, sier operasjonsleder Jan Steimler vedHordaland politidistrikt til bt.no.

Men mannen kom fortsattikke på land. Tvert imot svømte han lengre og lengre utover. Politimannen ba derforpå nytt om at han kom på land. Men da den fulle tenåringen var kommet noen hundremeter ut i fjorden, mistet politiet kontakten med ham.

— Dramatisk

En stor redningsaksjon ble igangsatt: Brannvesenet i Lindåsog Meland rykket ut. Brannvesenets dykkerbåt kom fra Bergen. Redningsskøyten «Kristian G. Jebsen»og kystvaktfartøyet «Tor» fikk ordre om ådelta. Frivillige båteiere meldte seg. Luftambulansen gikk i luften for åforeta søk.

— Det var dramatisk. Det er sterk strøm i Salhusfjorden.Vanntemperaturen er bare 15 grader og mannen var beruset. Vi trodde han haddegått under, sier Steimler.

Fant våt shorts

Så fikk redningsdramaet en ny vending: Fra Salhus, på andre siden av fjorden, fikkpolitiet melding om at det var funnet en våt shorts og at det var stjålet klærfra en klessnor.

— En ambulanse var første utrykningskjøretøy på stedet. ISalhusveien traff de en lite samarbeidsvillig mann - og forsto at det er han vivar på jakt etter, sier Steimler.

Mannen ble sendt til legevakten for kontroll før ferden gikkvidere til fyllearresten.

Han kan nå vente seg en anmeldelse fra politiet.

STERK STRØM: Det er sterk strøm i Salhusfjorden.
2211-TIPSER