Klokken 06.27 fikk politiet og brannvesenet den dramatiske meldingen: Det brenner om bord i en mindre båt vest av Askøy. Nærmere bestemt ved Ertenøyane.

— Hovedredningssentralen har styrt redningen. Tre voksne og tre barn er hentet ut av båten, sier operasjonsleder Preben Wallestad i Hordaland politidistrikt.

- Guds lykke

bt.no snakket med båteieren søndag formiddag. Han ønsker ikke å stå frem med navn og bilde på nett etter den dramatiske hendelsen.

— En Guds lykke at dette gikk bra. Det var en ulmebrann med stor røykutvikling, sier båteieren.

Sammen med de øvrige om bord, to voksne og tre barn på to, fem og elleve år, hoppet han ned i redningsflåten de hadde med.

— Det er alltid dramatisk med brann i båt. Det var bare å komme seg i flåten, sier eieren som er glad for at ingen ble skadet eller at liv gikk tapt.

Overnattet

Redningsskøyten «Kristian Gerhard Jebsen» kom frem til båten og fant familien sittende i en redningsflåte.

— De var på tur og overnattet i båten ved Ertenøya, et naturreservat vest for Askøy, sier Ben David Leonardsen fra Redningsselskapet.

Familien hadde lukket alle skott i båten og prøvd å kvele brannen. Da redningsskøyten kom frem, var de med på å slukke brannen helt.

— Da vi kom, veltet det røyk ut av båten, sier Leonardsen.

49 fot

Familien ble sjekket av lege og det skal stå bra til med alle.

Hva som har forårsaket ulmebrannen, er ikke klart, men eieren tror det var en feil med det elektriske anlegget.

Båten er nå kommet til kai i nærheten av stedet der eieren bor. Ved Hovedredningssentralen opplyser redningsleder Owe Frøland at havaristen er en 49 fot stor motoryacht.