Vi er midt i russetiden, og nok en gang har det vært full halloi på Fanafjellet.

Søndag formiddag er parkeringsplassen overstrødd med søppel. Det knastrer godt i glasskår under skosålene. Spyklysene stinker.

— Skal rydde

  • Det ser ille ut. Like ille som det gjorde tidligere i uken, sier en turgåer til bt.no.

Han forteller om hundeeiere som bærer bikkjene sine over parkeringsplassen så de ikke skal få glasskår i potene.

Men slapp av. Russen skal rydde opp.

— Vi har vaktlister for rydding. Så i løpet av dagen blir det gjort, sier Erik Skutle, russepresident i hovedstyret i Bergen.

— Men de er vel gjerne litt slitne etter i går. Vi forventer ikke at de skal være der før klokken tolv.

- Grisete

Russen bruker denne plassen fordi den er langt fra folk. Her kan de feste i fred russetiden igjennom. Dette skjer i samråd med politiet, ifølge russepresident Skutle. Da må man kanskje forvente å vasse i søppel om man skal på tur i området i mai?

— Forvente og forvente. Russetiden er én gang i året, og man fortjener en fest. At det ligger litt søppel igjen på morgenen, må man kanskje forvente, ja, sier Skutle.

- Var du der i går?

— Ja, jeg var der. Det var god stemning. Mange biler, mange folk. Det var kjekt.

Politiet var også der. Det var meldt om noe slåssing rundt midnatt, men det ordnet seg selv, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt.

— Men at det er grisete, det er helt sikkert. Og ikke bare der. Da jeg kjørte til jobb i morges, gjennom Øvregaten og Vetrlidsallmenningen, var det omtrent som å kjøre inn på BIR sitt anlegg i Rådalen. Det er en stor skam. Så vi er like flinke til å grise inne i sentrum, konstaterer Hilland.

Hva synes du om griseriet? Bruk kommentarfeltet.

HÅVARD PRESTEGÅRDEN
HÅVARD PRESTEGÅRDEN
HÅVARD PRESTEGÅRDEN