Ole-Andreas Pihl forteller at han var vitne til at Trevor Jonathan Caine brutalt ble revet ut av sin bil og lagt i bakken.

— Så veldig brutalt ut

Det var torsdag 2. mai før klokken 19.00 Caine ble stanset av en UP-patrulje på Fritz Riebers vei i nordgående løp mot sentrum. Han hevder politiet brukte vold og la ham i håndjern. I et intervju med Bergensavisen forteller Pihl at han kom bak med sin sønn i bilen.

— Vi kom kjørende i det høyrefeltet da vi så at de to tjenestemennene regelrett rev en person ut av bilen. Det så veldig brutalt ut, sier Pihl til BA.

bt.no har vært i kontakt med både Ole-Andreas Pihl og hans sønn Jan-Erik Pihl.

— Vi reagerte på den voldsomme maktbruken. De rev ham ut av bilen og la ham i bakken. De brukte uforholdsmessig mye makt, sier Jan-Erik Pihl.

- Gjorde mannen motstand?

— Ikke som jeg så, men vi passerte jo i høyre felt og så dette bakfra på skrå fra venstre, svarer Jan-Erik Pihl.

Så ikke kjøringen

Han er sivilingeniør, mens hans far er pensjonert ingeniør. Ole-Andreas Pihl reagerer sterkt på politiets fremferd og mener den var ytterst brutal.

— Jeg må understreke at jeg ikke så hva som skjedde før bilene stanset opp og kan dermed ikke si noe om kjøringen. Men dersom dette var et vanlig trafikkforhold, begynner jeg å lure. Hvorfor stanse midt på en motorvei fremfor å lose vedkommende inn på et busstopp? Jeg sa til min sønn at det sikkert var en narkotikaforbryter som politiet hadde spanet på, sier Pihl til bt.no.

-Jeg så at han satt i førersetet. De to politimennene dro ham ut med makt og la ham i bakken med ansiktet ned. De satte så håndjern på ham. Det er ikke rart han ble skadet i ansiktet, legger han til.

Tro på Spesialenheten

bt.no har forsøkt å få kommentar fra UP-sjef Leon Nordanger tirsdag, uten å lykkes.

Mandag kveld skrev han dette i en tektsmelding til oss:

— I alle tilfeller kan jeg ikke kommentere slike anmeldelser, ut over at UP var involvert i et trafikkforhold som skal være bakgrunnen for anmeldelsen til Spesialenheten, skriver Nordanger i en tekstmelding.

— Jeg har tro på at Spesialenheten for politisaker vil reagere overfor tjenestemenn i politiet dersom noen er gjort urett.

_Har du bilder eller var vitne til hendelsen?

Kontakt oss på 2211@bt.no eller MMS til 2211!_