I går ble det satt opp skilter i de gatene der prosesjonene skal gå (se kart nederst i artikkelen), og andre steder der folk absolutt ikke kan stå parkert 17. mai.

For de som fortsatt ikke har fått med seg parkeringsforbudene når nasjonaldagen kommer, er det ingen bønn.

Reservert for busser

— Vi starter grytidlig om morgenen 17. mai sammen med politiet. Vi fjerner alle biler som står i løypene der prosesjonene skal gå, sier seksjonsleder Arvid Heggestad i Bergen Parkering.

Heggestad regner ikke med at det blir veldig mange biler som må fjernes, men all erfaring tyder på at det er noen som ikke får parkeringsforbudet med seg.

— Vi har gjort dette noen ganger nå. I fjor var det bedre enn det har vært tidligere, men sannsynligvis ryker det noen biler, sier han.

Han minner om at det også er forbudt å parkere alle steder rundt Hotell Orion i Bradbenken og Dreggen.

— Her skal det være plass til bussene, sier Heggestad, som oppfordrer alle som har mulighet til å ta bussen hvis de skal til byen.

Åpne parkeringshus

Skyss har søndagsruter 17. mai. Bussene fra nord kjører gjennom Fløyfjellstunnelen til Busstasjonen.

Tide forsterker busstilbudet med ekstraruter til sentrum mellom klokken 8 og 15. Det går også nattbusser ut av sentrum når feiringen er ferdig, med samme ruter som natt til søndag.

— Parker bilene ved kollektivterminalene/kjøpesentrene og ta bussen til byen, oppfordrer Tide.

Parkeringshusene er åpne på nasjonaldagen, og Klostergarasjen utvider til full kapasitet. De som vil kjøre bil til sentrum bør imidlertid være tidlig ute for å få plass. Når det er fullt i parkeringshusene kan folk bruke ledige soneparkeringsplasser.

— Soneparkeringen gjelder ikke på 17. mai, sier Heggestad, som også ber folk være forberedt på køer ut av sentrum på ettermiddagen.

— Spis is og pølser og vær tålmodige, sier han.