— Selv om vi er litt for unge til å huske hva som skjedde på 90-tallet, er vi preget av det hver dag. Historier fra hva våre foreldre og kjente måtte gjennomgå har også merket oss, sier Amila Suljevic.

Sammen med Amnis Trnovac, Amir Seferovic, Edisa Asotic og Lejla Seferovic er de styremedlemmer i organisasjonen Bosnisk ungdom Bergen.

I ettermiddag satt de fem og diskuterte den etterlengtede arrestasjonen av en av de antatte hovedmennene bak Srebrenica-massakren i 1995.

— Minner ofrene

— Alle jeg har snakket med mener det var på tide at han ble tatt. Det har tatt altfor lang tid, sier Seferovic.

De andre medlemmene nikker enig.

— Vi er glad for at han er tatt og arrestasjonen kan være et steg mot forsoning. Men jeg synes det er trist at han ble tatt i Serbia i en liten by hvor «ingen» viste hvem han var, mener Lejla Seferovic.

Til sammen har organisasjonen 114 medlemmer og er i hovedsak barn av dem som måtte flykte fra krigen på 90-tallet.

— Jeg tror de fleste i Bosnia-Hercegovina og det bosniske miljøet her i Bergen vil bruke tiden de nærmeste dagene på å nok en gang minne ofrene fra krigen, sier Amila Suljevic.

- Bosniaserbere raser

Professor i bosnisk, kroatisk og serbisk ved Universitetet i Oslo, Svein Mønnesland, sier at folket i Bosnia reagerer likt som Bosnisk ungdom i Bergen.

— Situasjonen her jeg er, er helt normal. Folk synes det er fint, og det har blitt sendt på TV i hele dag. Det er jo de som var rammet av Mladic, og mange har lidd under han, sier han til bt.no fra Sarajevo.

Ifølge UiO-professoren, som har skrevet flere bøker om det tidligere Jugoslavia, er det derimot en helt annen stemning i den serbiske delen av Bosnia.

— Bosniaserbere er ikke begeistret. For de er Ratko Mladic en stor helt, de synes det er en skam at han er arrestert, sier Mønnesland.

Han tror at arrestasjonen vil bety mye for Bosnia fremover.

— Dette er veldig viktig. En får jo håpe at det vil bety en viss forsononing etter hvert og at lederne skal innse at de må følge med på det verden mener. På sikt kan dette være positivt, mener han.