• Folk forteller meg at de aldri har sett så mange mennesker i Bergen før. Så det måååå bare være publikumsrekord, sier prosjekleder for The Tall Ships Races i Bergen, Haakon Vatle.

SE BILDENE:

Sist gang Bergen arrangerte regatten, for seks år siden, estimerte man publikumstallet til rundt 500 000 i løpet av de dagene arrangementet varte.

-Jeg kan ikke tro det er noe mindre i år, sier Vatle, som understreker at man ennå ikke har rukket å lage noe estimat for besøkstallet under årets arrangment.

Lørdag på torsdag

— Det kom så mange allerede torsdagen i år. Så vi fikk en «lørdag» allerede første dagen. Og siden har det vært absurd mange. Stemningen har vært magisk og det knitrer i hele byen, sier Vatle.

Han gleder seg nå sykt til finalen i kveld med bestillingsverket fra Enslaved & Ole Hamre, med påfølgende spektakulære fyrverkeri kl 22.30 til 23.00.

Skytes ut fra lektere

— Fyrverkeriet vil være i rødt, hvitt og blått, og skal blant annet skytes ut fra seks ulike lektere som ligger i Vågen. Det vil hele vil bli visuelt og hørbart i hele området rundt Vågen, sier Vatle.

Selv er han så langt mest fornøyd med alle godordene og entusiasmen fra publikum. - Å se så mange fornøyde bergensere og gjester er bare fantastisk, sier han.

LES OGSÅ: