Havnevesenet i Måløy fikk melding om hendelsen klokken 09.30 i dag.

— Vi fikk melding om at en sjark var i ferd med å synke ved kai. Vi ble bedt om å assistere med tau for å forhindre at at den skulle gå ned. Da vi kom frem forsøkte vi å holde den flytende, men i løpet av en halvtime gikk den til bunns, sier havnekaptein Jostein Mykland i Nordfjord Havn IKS.

Det pågår for tiden makrellfiske i havet vest for Måløy og eieren av sjarken hadde full last da han kom inn til Måløy i 03-tiden i natt.

— Eieren bor i byen og dro hjem etter å ha fortøyd båten. Han hadde mellom 4 og 5 tonn makrell om bord, ifølge Mykland.

Sjarken ligger nå på bunnen utenfor kaien. Det lekker diesel fra lufteinntaket, men det skal ikke være fare for forurensning.

— Det lukter diesel i hele havnen og det er en ubehagelig lukt, men det interkommunale selskapet for akutt forurensning, IAU, mente det ikke var nødvendig å legge ut oljelenser. Dieselen fordamper fra sjøen, sier havnekapteinen.

Skal heves

I ettermiddag vil et dykkefirma starte heving av sjarken. Dykkere vil gå ned og feste stropper rundt skroget og så skal sjarken heves med en kran.

— Når den kommer over vannflaten vil vi lense sjarken og sørge for at den flyter før den slepes til verksted, forteller Mykland.

Makrellfangsten er det verre med. Den er nok skadet etter oppholdet i sjøen i natt og vil trolig bli destruert.