Steinen skal ligge et par hundre meter fra oppgangen til Stoltzekleieven, og har fått flere forbipasserende til å reagere i dag.

En av dem har vært i kontakt med bt.no, og anslår at steinen må ha falt ned en gang mellom klokken 13.00 og 14.00.

— Samboeren min var ute på tur, og gikk forbi klokken ett. Da hun kom tilbake rundt klokken to var steinen kommet ned, forteller tipseren.

- Skummelt

Han vet ikke hvor høyt oppe steinen kommer fra, men er skeptisk til at steiner på den størrelsen raser ut i et av bergens mest brukte turområder.

— Mest skummelt synes jeg det er at det ligger en barnehage rett nedforbi denne veien. Steinen kunne fortsatt ned dit. Den er stor, sier han videre.

— Jeg håper kommunen sjekker at det ikke ligger flere rasfarlige steiner der oppe.

- Kan ikke plukke på hver stein

Atle Kleppe, direktør for Trafikketaten i Bergen kommune, sier folk fra kommunen har sett på steinen i dag. Han vil ikke gjøre noen forsøk på å beregne størrelsen på steinen som har rast. Men at den er stor, er han enig i.

Likevel sier Kleppe at kommunen ikke vil sette igang noen ekstra tiltak for å sikre streknigen.

— Det ligger flere sånne steiner oppe i fjellsiden, men vi kan ikke gå og plukke på hver enkelt for å se om de er løse. De kommer ned stykkvis, sier Kleppe.

Klarte ikke flytte steinen

Han regner med det er regnet de siste dagene, kombinert med teleløsning tidligere i år som har gjort at steinen kom brasende ned.

— Den har sikkert ligget der aldri så lenge før den kom. Om neste stein kommer i morgen, om ett, eller ti år, vet vi ikke. Sånn er det, sier Kleppe.

Han forteller videre at det ble gjort et forsøk på å flytte steinen i dag, men kranen som ble brukt var for liten. Planen er derfor å få steinen vekk i morgen tidlig.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post