De utbrente bilene der brannen etter alt å dømme startet, tilhørte Rørleggeriet, ett av flere firmaer som holder til i næringsbygget.

Daglig leder Kjell Stunner kan konstatere at det kunne gått atskillig verre for rørleggerfirmaet.

Fortsetter driften

— Vi har mistet tre biler, men det har stort sett gått greit med eiendelene, sier han. Strømmen er tilbake og alt er mer eller mindre som normalt. Driften er i gang igjen, men vi åpner ikke butikken denne uken på grunn av røyklukt, sier han.

Fredag formiddag ble bilene fraktet inn til politiet for tekniske undersøkelser.

— Bilene skal undersøkes av teknikere for å finne ut om det var en naturlig årsak til det som skjedde, sier politioverbetjent John Kjelstrup.

Stunner tror brannen har gått hardest ut over de andre selskapene i bygningen, spesielt Trafsys, som blant annet leverer styringssystemer og nødtelefonsystemer.

Midlertidige lokaler

— Det kan nok stemme, uten at jeg har sett hvordan det ser ut hos de andre selskapene her. Det er taket som har brent, og vi holder til i øverste etasje, sier avdelingsleder Knut Olav Bjelland i Trafsys.

Men også han kan konstatere at det kunne gått verre enn det gikk.

— Det har gått hardest ut over kontorlandskapet. Vi har også mistet noe utstyr, men ingen viktige data har gått tapt, sier han.

Nå har firmaet fått tak i midlertidige kontorlokaler, og driften fortsetter mer eller mindre som normalt.