• I bergensområdet finnes det et stort antall ulovlig importerte dyr. Blant annet kryr det av vaskebjørner, slanger og til og med aper.

En person med inngående kjennskap til det illegale markedet for import av eksotiske dyr og slanger, forteller dette til Bergens Tidende. Personen ønsker å være anonym.

— Noen av dyrene som er ulovlig å selge og importere til Norge, selges over disk i Danmark og nedover på Kontinentet. Å skaffe seg vaskebjørner, nesebjørner, slanger og apekatter er ikke vanskelig i disse landene. Jeg vet at det opp gjennom årene er tatt inn mange av disse dyrene til bergensområdet, sier vår kilde.

Politibetjent Harald Lekven som etterforsker vaskebjørn-saken fra Fana, sier på BTs spørsmål at disse opplysningene er nye for politiet.

Førsteamanuensis Ingvar Byrkjedal ved Bergen Museum, naturhistoriske samlinger sier til BT at de har mistanke om at det finnes ulovlig importerte dyr og reptiler - slanger - i byen.

— Vi hører rykter, men av naturlige grunner blir ryktene aldri konkret bekreftet fordi de som opptrer ulovlig går stille i dørene. Vi har fått henvendelser fra personer som i sentrum av byen har funnet skinn fra slanger. Det er slik at slanger regelmessig kvitter seg med skinnet. Men vi har ikke kunnet slå fast om det dreier seg om skinn fra slanger det ikke er tillatt å ha her i landet, sier Ingvar Byrkjedal.