Admiralen har forklart seg selvsikkert om golfturer i Spania og gokartkjøring i Danmark tidligere i dag, men "tjenestereisen" til sin nevøs konfirmasjon i Oslo, er ikke like enkel å forklare. Karlsvik merket reiseregningen etter familieturen med "Møte GIS" (Generalinspektøren for Sjøforsvaret), og fikk Forsvaret til å dekke flybilletter, kost og leiebil.

Les også: — Dette er en klappjakt

- Ja, jeg var i konfirmasjon Den bedrageritiltalte mannen innrømmer at han aldri hadde noe møte med generalinspektøren, men hevder at han i utgangspunktet aktet å møte ham. Derfor fylte han ut reiseregningen slik han gjorde da han kom hjem til Bergen.

— Nei, jeg hadde ikke møte med GIS, men hensikten var der. Det har gått litt fort her, rett og slett. Jeg kan ikke huske detaljene, men jeg husker i ettertid at jeg var i konfirmasjon, sa Karlsvik.

Aktor Randi Gabrielsen understreket at Karlsvik fylte ut reiseregningen like etter konfirmasjonsbesøket, og at han derfor burde ha husket formålet med reisen.

— 48 timer etter reisen blir det skrevet og levert regning. Da er vel hukommelsen på plass, Karlsvik? spurte aktor retorisk.

Karlsviks forsvarer, Dag Steinfeld, viser til at admiralen først hadde fått Oslo-turen godkjent som gratis velferdstur for familien, men at han senere omgjorde den til tjenestetur. Det innebærer at Forsvaret ikke har fått ekstra utgifter av betydning som følge av turen.

Tillatelse til å være spydig? Detaljene rundt en leiebil som Karlsvik hadde bestilt til Oslo-turen, er også noe uklare.

— Heller ikke leiebilen er det noe hukommelse knyttet til? spurte aktor.

— Kan jeg få lov til å være litt spydig tilbake, eller er ikke det lov i retten? repliserte Karlsvik, vendt mot dommerne.

Han understreket igjen at han har hundrevis av reiser i året, og at påtalemakten mener å ha funnet uregelmessigheter i bare fem av dem. Karlsvik sier han ikke kan huske detaljer fra alle reisene.

Kjøpte Harry Potter Aktor spurte også inngående om tre bøker som Karlsvik kjøpte på Forsvarets regning mens han var på det militære idrettsstevnet NOKA i Danmark. Med på turen var admiralens to døtre.

— Det stemmer at vi kjøpte Dan Browns "Deception Point" og to Harry Potter-bøker. Vi leste bøkene, og da vi var ferdige med dem, la jeg dem i biblioteket til "Statsraad Lehmkuhl". Vi legger igjen mye utstyr for å hjelpe stiftelsen i sitt arbeid, og jeg fant det naturlig at Forsvaret betalte.

FORT I SVINGENE: Her er reiseregningen Atle Karlsvik sliter med å forklare.