— Nå er vi bare glade og lykkelige. Det er så uendelig mange faktorer som kunne gjort at dette hadde gått veldig galt, sier Adam Tumidajewicz.

Kjæresten Tina Åmodt (21) lå og sov i fanget til hans da toget plutselig bremset kraftig og rykkvis opp.

Les også: Turnuslege tok seg av de skadde | - Fikk meg en skikkelig smell | Stengt på ubestemt tid

- Voldsomt smell

— Bagasjen seilte ned fra hyllene og så ble det stille i to sekunder før det kom et voldsomt smell, sier Adam.

De to hadde reist fra Atna på Røros-linjen hvor de tok toget klokken 14.55 søndag. Reisen var en bursdagsgave fra Tina til Adam. Ved 02.30-tiden i natt var idyllen brått slutt. Kjæresteparet satt i en av de bakerste vognene, og det gikk litt tid før de skjønte at avsporingen hadde gått overraskende bra.

— Det mest skremmende var når det kom beskjed over høyttalerne om det var en lege om bord, han som sa det hørtes ut som han hadde panikk, sier Tina.

Slapp med skrekken

— Da så vi for oss det verste, sier Adam.

Sammen med mange av de andre passasjerene var de i det avsporede toget frem til de ble eva-kuert ut ved 06-tiden i morges.

— Det var en veldig fin stemning om bord. Ingen var sinte, alle var bare lettet over at det gikk så bra, sier Tina.

De to studentene slapp fra avsporingen med skrekken og en knekt tånegl. Etter 24 timers reise er de hjemme, men de skal ikke hjem og slappe av.

— Vi skal arrangere et fakkeltog til minne om krystallnatten på torsdag, sier Adam.

LETTET: - Det var en aldeles skremmende opplevelse, sier Tina Åmodt (21). Sammen med kjæresten Adam Tumidajewicz satt hun på toget som sporet av på vei til Bergen i natt.
Silje Katrine Robinson
SCANPIX