Idar Vollvik mistet sin eldste sønn tidligere i sommer.

«Jeg opplevde å miste en av mine kjæreste onsdag i forrige uke. Det er en vond og tung tid for familien og meg. Jeg ber om forståelse for at jeg i denne situasjonen trenger tid», skrev Vollvik på Facebook.

Etterpå meddelte han TV 2 at han ville trekke seg fra «Skal vi danse». Der ble han møtt med støtte og med dansepartner fra Bergen og opptreningsperiode i hjembyen, ble Vollvik likevel med.

— Det føltes veldig rart å tre inn i dette da jeg mistet sønnen min. Men det viste seg at det var bra for meg å fokusere på noe annet en stund - for tankene mine har dette vært bra, sier han til BT.

Med for å vinne

Idar Vollvik er iført treningstøy og dansesko. Sammen med Anette Stokke tilbringer han fire til seks timer i Hildemors dansestudio i Olav Kyrres gate hver dag.

På forsommeren hadde han takket ja til å være med i høstens utgave av TV2s dansekonkurranse «Skal vi danse». Ikke lenge etterpå opplevde han alle foreldres mareritt, å miste sin egen sønn.

Siden starten av august har han imidlertid ligget i hardtrening.

— Det er nesten ekstremsport for en utrent danser som meg. Jeg startet på på minussiden rent formmessig. Litt sånn som det er med økonomien, medgir Vollvik.

Og når han først er med, er ambisjonene klare.

— Jeg er med for å vinne, ellers ville jeg aldri stilt opp. Men jeg må understreke at jeg ikke blir skuffet om det ikke skulle gå hele veien.

I en vanskelig periode, har opptreningen blitt et positivt innslag i hverdagen.

— I dansen må man gå inn med kropp og sjel. Man må stenge ute alt annet, og for meg har dette vært en fin terapi i en ellers tung periode, sier han.

Får trener i Bergen

Stokke er utdannet danser fra Kunsthøyskolen i Oslo, og styrer internettkjøpmannen stødig rundt i den tomme dansesalen.

I år er andre gangen hun deltar i programmet.

— Jeg tror vi kan gjøre det bra, Idar har trent bra, sier hun.

Vollvik selv er veldig glad for at de kan trene i Bergen, i nærhet til familien.

— Jeg hadde ikke blitt med hvis ikke vi hadde kunnet trene i Bergen, sier han.

- God reklame

— Jeg har tre barn og en kone, og i sommer har det vært viktig for oss å være mye sammen.

I slutten av august har programmet premiere i Oslo, og da må Vollvik og Stokke over fjellet. Familien skal da pendle mellom byene, så lenge Vollvik er med.

Men Idar Vollvik er Idar Vollvik, og han innrømmer at han ser en annen positiv effekt med å komme langt i dansekonkurransen.

— Det er klart at med all den eksponeringen dette medfører, betyr det god reklame for butikken vår også, sier han.

Frykter Strand

Ifølge gründeren går det bedre med internettbutikken Ludo Store i år.

— De ansatte har virkelig stått på, og siden i sommer har jeg vært en del ute av driften, men de har brettet opp ermene.

Vollvik, som er kjent for både å ha tjent seg rik på salget av Chess, for deretter å ha tapt enda mer på aksjehandel, sier at han fortsatt opplever tøffe tak med kreditorer.

— Jeg holder liv i dem, men gjelden blir mindre for hver måned.

Men akkurat nå er det dansen som gjelder. Og Vollvik er klar på hvem han frykter mest på parketten.

— Roar Strand. Han blir en sterk konkurrent.