I går kveld fikk Bodil Vetti beskjeden om at huset hennes på Håreina i Flåm hadde blitt slukt av Flåmselvi.

— Mannen min fikk telefon fra en av naboene i halv ni-tiden. Vi trodde det var en spøk, sier hun til BT onsdag kveld.

Familien overtok boligen i 2007, og bruker huset som en fritidsbolig hele året. Hun og familien bor i Stavanger og har fulgt med i mediene på hva som faktisk skjedde med huset deres i går.

Totalt har fire hus, tre bolighus og en gård, blitt tatt av vannmassene i elven, opplyser ordfører Noralv Distad til BT onsdag.

— I tillegg har elven gravd seg under flere andre hus og gjort enorme skader andre steder også, sier Distad.

HARDT RAMMET: - Jeg vet nesten ikke om jeg skal le eller gråte, sier Bodil Vetti, som mistet huset sitt i flommen.
Privat

Følger dramaet fra Stavanger— Det er forferdelig å se alle bildene. Jeg vet nesten ikke om jeg skal le eller gråte, sier Vetti.

Selv om familien har mistet huset med alt innhold, understreker Vetti at hun er glad menneskeliv ikke har gått tapt. Men det er ikke lett å følge dramaet fra Stavanger, vedgår hun.

— Det føles ganske maktesløst å se bilder av sitt eget hus flyte nedover elven. Jeg er glad vi var trygge her i Stavanger, samtidig føles det maktesløst å ikke kunne være i Flåm for å redde ting og hjelpe til. Men så snart vi kan reise opp og bidra, vil vi det, sier hun.

Så huset flyte i elven

Det var Morten Nesbø som tok bildene da han så huset til Vetti seile nedover Flomselvi tirsdag kveld. Da var huset kommet helt ned til Steinsølen. Han beskriver situasjonen som trist og katastrofal.

— Plutselig så jeg et hus som fôr nedover i elven. Det er sjokkerende å se hvilke skader vannet kan gjøre, sier Nesbø.

- Seilte en kilometer

Nesbø opplyser videre at han kjenner til huseierne, men har ikke vært i kontakt med dem.

— Det hadde seilt minst en kilometer da jeg så det. Det var et trist og sjokkerende syn, sier han om synet som møtte han ved Steinsølen.

Nesbø var ute på jobb for Jernbaneverket for å arbeide på Flåmsbanen, som også har lidd store skader. Som lokfører og høyspentelektriker har det vært en travel natt også for ham, og han har sett store ødeleggelser i dalen.

— Vi sikret høyspentledningene i natt og har fått jordet dem. Det elektriske ved Flåmsbanen skal være trygt nå, sier han.