– Normalt sett tar jorden imot vann. Men nå har det regnet så mye at ingenting trenger ned, så alt vannet blir liggende på overflaten, sier driftssjef Atle Kleppe i samferdselsetaten i Bergen kommune.

Da BT snakket med Kleppe søndag, sa han at det stadig dukket opp nye kritiske punkter på grunn av at jordsmonnet er fullstendig mettet. Mandag formiddag eksisterte ikke disse punktene lenger.

– Nå er det kritisk overalt, sier Kleppe.

– Det dukker opp kritiske punkter, og så forsvinner de igjen etter en stund. Vi vet aldri hvor vannet kommer. Byen er ikke dimensjoner for så store flommer.

Blindheimsveien, som ligger i samme område som huset som ble tatt av et ras tidligere i dag, har ifølge Kleppe vært nærmest flytende i hele dag.

– Møllendalsveien er stengt, Skuleveien er delvis er stengt, og i Dyngelandsveien er det problemer. Det er områdene jeg kommer på i farten, sier Kleppe.

Han sier at selv om alt tilgjengelig mannskap er ute med det som finnes av sugebiler og annet utstyr og åpner bekkeinntak og rister, er det mye løv som tetter igjen mange steder.

– Er det noe folk kan gjøre selv?

– De må sørge for å passe på hus og hjem og prøve å lede vannet unna der det er mulig, sier Kleppe.