– Det får være måte på dialekt, sa NRK-ledelsen, og kuttet bort 20 minutter med materiale i programmet ”Livet i Rothåla”, som Vinskvetten medvirket i på begynnelsen av 80-tallet.

Nå har rikskringkasteren på eget initiativ blåst støv av en mengde strilehumor med gjengen fra Salhus, som kommer ut på dobbel-dvd til påske. Ingenting av materialet er tidligere gitt ut.

Enda flere forestillinger

– De 20 minuttene som ble klippet bort i åttifire, er tatt med på dvd-en. I tillegg vises hele det nye showet, gamle arkivklipp fra NRK, intervjuer og private opptak, blant annet fra den gangen vi deltok i ”Ta sjansen” i Holmenkollen. Dvd-en er kjempelang og full av godbiter for dem som liker det vi driver med, forteller bassist og sanger Gunnar Låstad til bt.no

Det er mange som liker det Vinskvetten driver med. Deres siste show, ”No kjem dei tre siste”, skulle etter planen gå på Rick´s fram til 13. desember. Billettene har imidlertid blitt revet bort, og det er nå satt opp forestillinger til ut i april.

Én kassett

Gunnar Låstad forteller at det ligger timesvis med research og leting bak den nye dvd-en.

– Ett av opptakene er et innslag der vi deltok på programmet Halvsju på NRK i 1981. Dette programmet var slettet i NRKs arkiver, og vi hadde ikke videospiller på den tiden. Det var imidlertid et annet bergensband som spilte i samme program. Vi sporet dem opp, og de hadde én videokassett med hele programmet. Dermed fikk vi tak i klippet, og har tatt det med på dvd-en, sier han.

Gjensyn med skytebas-tannlegen

Dvd-en er i disse dager i produksjon hos NRK, og Låstad spår at den utgis ved påsketider.

– Jeg vet ikke noen nøyaktig dato, men det blir nok rundt april, på samme tid som vi gjør oss ferdig med showet på Rick´s. Vi gleder oss veldig. Det vil bli mange morsomme gjensyn, som blodfansen spesielt vil sette pris på. Blant annet vil man få se igjen videoen til ”Tannlegen”, lover Låstad til slutt.

Sjekk også hvordan Bjørn Jensen ikke lar en dråpe gå til spille:

"HEIMABRYGG": Bjørn Jensen smaker på hjemmelaget brygg i Vinskvettens forrige show "Stapp mett". Nå er snart en helt ny dobbel-dvd i butikkene. (arkivfoto)
jan m. lillebø