Nils-Egil Hæggernæs var ikke langt unna å ta storgevinsten selv.

— Jeg må hjem og sjekke kontoen, utbryter Nils-Egil Hæggernæs da han får vite at en ukjent mann har vunnet 27 millioner kroner etter å ha spilt på Eurojackpot hos Meny Ravnanger på Askøy.

Lørdag formiddag er det god stemning i Meny-butikken. Hæggernæs er kommet for å prøve Lotto-lykken når han får nyhetene.

— Jeg spiller jo jackpot hver fredag, men jeg gjorde det ikke denne gangen. Det ble litt for lang vei ned til butikken i går, sier han.

Kanskje like greit mener 88-åringen.

— Jeg vet ikke hva jeg skulle gjort med 27 millioner kroner. Da hadde det tørnet for meg, tror jeg.

Mobilen er avslått

Ifølge Norsk Tipping leverte en mann fra Bergen sitt Eurojackpot-spill fredag ettermiddag. Noen timer senere var han blitt mangemillionær.

— Det er helt topp, ja, vet du hva. Vi får håpe han har vett til å bruke dem på noe fornuftig, sier butikkmedarbeider Mona Lyngbø.

Ingen vet hvem den heldige vinneren kan være. Norsk Tipping har ikke fått tak i ham da BT snakket med dem lørdag formiddag, så det kan være han ikke vet det selv ennå heller.

— Vi har prøvd å ringe, men mobilen er slått av eller i et område uten dekning. På fasttelefonen svarer han ikke, sier kommunikasjonsrådgiver i Norsk Tipping, Atle Jensen.

Lurer på hvem det er

Mona Lyngbø på Meny forteller at det ikke pleier å være så mange som spiller Eurojackpot hos dem, og at hun ikke kan huske om hun tok imot noen i går.

— Det er jo mye kjentfolk innom og spiller, så jeg lurer på om det er noen vi kjenner. I avisen står det at han er fra Bergen, så det kan jo også ha vært en som bare var innom, sier hun.

Atle Jensen i Norsk Tipping bekrefter at det er snakk om en mann som har postadresse i Bergen, og kan avsløre at han holder til i Fyllingsdalen.

- Så hvis man bor i Fyllingsdalen og har spilt Eurojackpot, bør man slå på mobilen?

— Ja, det hadde vært artig å snakke med ham. Pengene får han uansett, men vi vil gjerne spørre om han har noen spesielle behov. Vi tilbyr blant annet økonomisk veiledning, svarer Jensen.

Satser på flaks

Lene Nilsen jobber også på Meny og skal kjøpe seg Flax-lodd før arbeidsdagen starter. Hun håper å vinne en premie på 20.000 kroner hvert år de neste 20 årene.

— Det hadde vært noe. Men Eurojackpot spiller jeg ikke. Jeg tror det er for liten sjanse, sier hun.

Jensen kan bekrefte at sjansene er små. Rundt halvparten av landene i Europa er med i storspillet.

— Førstepremien er fryktelig vanskelig å vinne, men andrepremien kan man få innimellom, sier han.

Premien på 27 millioner kroner er den 25. største premien i Norsk Tippings historie.

Den aller største premien var en mann fra Troms som vant 216 millioner kroner i Vikinglotto i fjor.

Vet du noe om saken? Send MMS/SMS til 2211, eller skriv e-post.