• Det var kaotisk i hytten, og den bar preg av kamp.

Det sier hytteeier Leif Bjørnstad. Han eier Herdla Fjordhytter, der en mann ble funnet livløs natt til torsdag. Hytteeieren ble varslet i natt av andre han leide ut til.

— De sa jeg måtte komme ned, fordi det hadde skjedd en tragedie. Da jeg kom dit, var det full aktivitet med gjester som holdt på med gjenoppliving, forteller Bjørnstad.

— Det var kaotisk og rotete i hytten, og den bar preg av kamp. Det var tydelig det hadde skjedd en tragedie, legger han til.

- Aldri hatt problemer

- Hva gjorde du da du kom ned til hytten?

— Jeg spurte om jeg kunne hjelpe til, og ble bedt om å finne plass der helikopteret kunne lande, sier han.

Det viste seg imidlertid snart at det for sent for mannen, som ble erklært død på stedet.

Bjørnstad er sterkt preget av det som skjedde natt til torsdag.

— Det er helt vanvittig å oppleve dette. Alle på Herdla ville ha vært dette foruten, men slikt kan skje overalt. Vi har aldri hatt noen problemer her før, sier Leif Bjørnstad.

Før han ble varslet av hyttegjestene, ringte noen på døren hjemme hos ham.

— Da jeg kom ut, var det ingen der. I ettertid har jeg tenkt at det var gjerningsmannen, sier han.

- Stille og rolig

Bjørnstad hadde ikke mistanke om at noe var galt og gir gode skussmål til den drapssiktede mannen.

— Han var en stille, rolig og sympatisk kar. Det var ikke noe tull med ham, og det har vært stille og fredelig her hele tiden han har bodd her, sier Bjørnstad.

Den drapssiktede har bodd i hytten i to uker, ifølge Bjørnstad. Leieforholdet, som ble ordnet gjennom Nav, var over i dag. Mannen skal ha gitt uttrykk for at han ønsket å bli boende.

Mannen skal ha hatt en skade etter en ulykke, men ga uttrykk for at han kom seg i løpet av oppholdet.

— Han ønsket å bli her videre, for han trivdes svært godt på Herdla. Da han kom hit, var han dårlig, men han ble raskt bedre. Jeg aner ikke hvem avdøde er, ettersom jeg aldri så at leietakeren hadde besøk, sier Bjørnstad.

ETTERFORSKER: Politioverbetjent Kjell-Bjørn Heggøy på Askøy lensmannskontor er en av etterforskerne som jobber med drapet på Herdla. Hytteeier Leif Bjørnstad finner frem plantegninger av bygningen.
SILJE KATRINE ROBINSON