Mandag kveld meldte Torkjell Kjosås ved Kvamskogen vaktsentral om store vannmengder i det populære hytteområdet. Han er spesielt bekymret for Kvernavollen camping.

— Jeg har bedt dem om å evakuerer alle som er på campingplassen. Ingen får lov til å overnatte der og gjør de det er det med livet som innsats, sa Kjosås til bt.no.

Han forteller at Kverneelven allerede nå renner jevnthøyt med riksveien.

— Kommer vannet over her, ryker hele campingplassen, sier Kjosås.

**Les også:

— Dette er en dødsfelle**

«Det er vann overalt!»

Tirsdag morgen sier han at flommen ser ut til å stabilisere seg, men veien til Kvamskogen er fortsatt stengt på grunn av vannmassene.

— Det er vann overalt! På parkeringsplassene er vannstanden nå en meter høy, sier Kjosås.

Da han var på plass for se nærmere på forholdene tirsdag morgen, gikk Kvernaelven igjen over sine bredder.

— Plutselig kom vannet i høyde med rekkverket på veien. Det rant ned mot campingplassen, men så klarte vannmassene å lage seg en åpning, og i løpet av noen minutter sank vannstanden igjen, sier Kjosås til bt.no.

Det er vann overalt!

Torkjell Kjosås

Ikke første gang

Kvernavollen camping har hatt store oversvømmelser før. 17.januar i år var det godt og vel 20 vogner som fikk vannskader og rundt 15 spikertelt som røk med. I 1985 ble 40 vogner ødelagt av vann.

— Jeg har hatt campingvogn der i tre år, men jeg har den heldigvis så høyt oppe at jeg ikke har fått vann inn i vognen, sier Rune Rongved.

Han fortalte mandag kveld at snøkantene rundt vognene på campingplassen er vel tre meter høye, og at vannet ligger like opp til kanten.

— Hvis veggene bryter sammen kan det komme alvorlig mye vann inn på plassen og da vil vogner flyte, sier Rongved.

**Les også:

Her kommer inventaret flytende**

- Verre en sist

Plassleder ved Kvernavollen camping på Kvamskogen, Rune Vikebø, har vært på campingplassen i hele ettermiddag og gravd veier ned mot elven.

— Jeg tror det skal gå bra denne gangen, men det regnet godt da vi kjørte, sa Vikebø mandag kveld.

Kjosås er ikke like optimistisk.

— Jeg er redd det kan bli mye verre enn sist, sier Kjosås.