Det sier jentens bistandsadvokat, Aage Mjeldheim, til bt.no.

Han takket nylig ja til å representere jenten i voldtektssaken. 18-åringen sier hun ble voldtatt i en pirattaxi i nærheten av Shell-stasjonen på Haukås i Åsane. Overgrepet skal ha skjedd natt til lørdag 4. august.

— Har mange spørsmål

— Det er alltid tøft når politiet ikke finner gjerningsmannen. Mange spørsmål melder seg for henne. Hvordan det går med etterforskningen, hva som skjer om de finner gjerningsmannen, og hva som skjer om de ikke finner ham.

— Det er dette som opptar henne nå. Spesielt tøft er det når saken ikke er oppklart, sier Mjeldheim.

Han har ikke fått sett politidokumentene i saken, og foreløpig bare hatt noen innledende samtaler med jenten.

— Jeg snakket med henne på telefon rett før helgen. Jeg har også snakket med jentens mor. Vi har ikke gått i detalj om hendelsen til nå. Det har jeg ikke villet. Overfor meg har hun fortalt omtrent det som har kommet frem i media, sier bistandsadvokaten.

- Sterkt preget

Mjeldheim sier at den 18 år gamle jenten er sterkt preget av overgrepet i pirattaxien.

— Men slik jeg oppfatter henne, og slik jeg vurderer det selv, er det ingen grunn til å kritisere politiets etterforskning så langt. Det virker som om politiet i Åsane bruker ressurser på denne saken, sier Mjeldheim.

Etterforskningsleder ved Åsane-politiet, Nils Inge Romslo, sa til bt.no tirsdag formiddag at de ikke står foran noe umiddelbart gjennombrudd i saken.

— Vi bearbeider den informasjonen vi har fått. Jeg har ikke noe konkret å melde nå, sa Romslo.

Vet ikke biltypen

Etterforskningslederen holder fortsatt åpent hvilken biltype som er på overvåkingsbildet, og sier politiet er interessert i flere tips om bilen. Sist uke skrev bt.no at Åsane-politiet hadde fått inn cirka 20 tips om bilen fra overvåkingsbildet.

Det siste sporet av pirattaxien er dermed knyttet til jentens egen forklaring - om at overgrepet må ha skjedd i Haukås-området i Åsane.

Vil informere Sigrid-etterforskerne

Tirsdag gikk Oslo-politiet ut med etterlysning av en ny bil i Sigrid-saken, en mørkerød personbil.

Sigrid Schjetne (16) forsvant natt til søndag 5. august, på vei fra venninnen til hjemmet på Østensjø.

Forsvinningen skjedde altså omtrent ett døgn etter voldtekten i Åsane, der politiet i Åsane etterlyser et «rødt eller burgunderrødt» kjøretøy.

Romslo sier tirsdag at det til nå ikke har vært kontakt med Oslo-politiet om den mulige bil-koblingen, som ba.no var først ute med å omtale.

— Vi har ikke hatt noe forbindelse med dem til nå. Jeg vil nevne dette med bilen for hovedetterforsker på voldtektssaken onsdag morgen, sier Romslo.

- Hva tenker du om dette sammenfallende bil-signalementet?

— Det er naturlig at vi etablerer en kontakt med Oslo-politiet, det synes jeg.

Oslo-politiet: - Vil se på

Grete Lien Metlid, leder for voldseksjonen i Oslo-politiet,sier til bt.no at den etterlyste bilen fra Bergen nå vil bli vurdert avprosjektet som jobber med å koordinere tips i Sigrid-saken.

— Jeg kan ikke si hvor interessant den etterlyste bilen fraBergen er. Men vi vil se på alle slike opplysninger, også fra andre deler avlandet. Det blir nå opp til tipsprosjektet i etterforskningen å vurdere omdette er noe å gå videre med opp mot Bergen, sier Metlid.

— Vi må tenke oss at Sigrid-saken kan ha sammenheng medandre hendelser andre steder i landet. Vi vet jo ikke hvilke tips som kan føreoss videre i saken.

«TØFT»: - Spesielt tøft er det for henne når saken ikke er oppklart. Det sier bistandsadvokat Aage Mjeldheim, som representerer den 18 år gamle jenten i voldtektssaken.
RUNE SÆVIG