— Jeg handler til kjæresten min, utbryter Alfa Eide (56). Den blide kvinnen holder rundt laservateren hun har sikret seg. I hånden har hun annonsen der også sementblanderen til 1290 kroner er krysset av.

Alfa pusser opp barndomshjemmet i Kvamsvåg i Alversund. Hun skryter uhemmet av handy mannen sin, kjæresten som kan det meste. Etter en stund kommer det frem at hun har vært gift med kjæresten i over tjue år. What a lucky man!

Vedkløyveren gikk unna

Det det var lang kø av voksne menn og overraskende mange kvinner, da Mekk åpnet butikken på Sletten i morges.

— Vedkløyverne gikk først, det tok ikke mange minuttene før de var borte. Spotlamper, ostebrett og boremaskiner gikk også fort, forklarer butikkmannen Vidar Horvei. I sine røde gensere geleider det mannfolk og damer med lapp mellom reolene.

- Til den prisen ja

Det er hundre mennesker i køen foran kassene. Mangel på handlevogner er påfallende i dag. En eldre sprek herremann i lilla treningsdrakt, har kjøpt tre slagboremaskiner.

-Har du tro på de der?

-- Til den prisen, ja. De er nedsatt fra 599 kroner til 99 kroner. Butikken må jo tenke på sitt renommé. De kan ikke selge oss noe dritt, mener Gular-veteranen (74). Før han haster av gårde til trening med veterankameratene på Nymarksbanen.

På veien ut møter vi en dresskledd herremann. Han har lastet hele pallejekken med verktøy.

— Bare fem tusen og femhundre kroner for alt, smiler han hele veien ut til bilen.

DAME MED KJÆRESTE: Alfa Eide har en handyman hun er glad i. Nå får han presanger fra MEKK.
PÅL ENGESÆTER
KASSEKØ: Det var opp til hundre mennesker i kassekøen da MEKK åpmnet ny butikk på Sletten i dag. Også på Kleppestø åpnet MEKK ny butikk i dag.
PÅL ENGESÆTER
PALLEJEKKEN FULL: Vidar Horvei hjelper en kunde som har fyllt opp hele pallejekken med varer.
PÅL ENGESÆTER