Det er anbefalingen som Eli Solberg kommer med. Hun er trafikkoperatør ved vegtrafikksentralen hos Statens vegvesen.

— Det er sludd og glatte veier. Du skal ikke langt opp i høyden før det er snø. På E 39 i Romarheimsdalen har brøytebilen gått i hele natt. Der er det hvit veibane. Det samme er tilfellet på Kvamskogen, sier Solberg.

SNØ I BERGEN: Nattlandsfjellet i Bergen er dekket av snø mandag morgen. Statens vegvesen ber folk ikke kjøre med sommerdekk i morgentimene.
STATENS VEGVESEN

Klokken 08.00 får BT opplyst at trafikken går greit, uten store uhell.

Saltet skylles bort

Solberg forteller at det har blitt saltet på veiene i bergensområdet i løpet av natten, men at regn og sludd skyller bort mye av saltet.

— Det er glatt overalt. La bilen stå, hvis den har sommerdekk, i hvert fall inntil videre, råder Solberg.

Skled av veien

Arve Samsonsen er operasjonsleder i Hordaland politidistrikt. Han forteller at natten har gått greit, uten de store uhellene på veiene.

307 M OVER HAVET: Slik ser det ut på E 39 i Romarheimsdalen natt til mandag.
STATENS VEGVESEN

— Vi hadde en bil som skled av veien ved 00.30-tiden i Hordvik. Bergingsbil ble rekvirert. Ingen kom til skade. Det virker som om folk har fått med seg at det er glatt, sier han.

Sludd i sentrum

Søndag advarte Statens vegvesen om at det kunne bli glatt på veiene.

I Bergen sentrum sluddet det ved 05-tiden mandag morgen.

— Det er faktisk hvitt på Nygårdshøyden i Bergen sentrum. Vi skal ikke langt opp i høyden før det er snø, sier Kristin Sæter, meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

- Hvordan blir været utover dagen?

— Vi har en høytrykksrygg på vei, og det blir stigende temperatur og stort sett opphold. Mot kvelden faller temperaturen, og det kan bli sludd og snø natt til tirsdag.