• Jeg hadde vel aldri tenkt at jeg skulle bli stortingsrepresentant, sier Sigurd Hille (H).

Høyre-politikeren er en av syv ferske representanter på den nye Hordalandsbenken.

-Da jeg våknet i morges føltes det litt uvirkelig. Men det er en fin og god følelse, sier en glad Hille etter å ha sust inn på Løvebakken som en av Høyres 49 representanter i det nye Stortinget.

-Fabelaktig

— Vi har gjort et fabelaktig godt valg i Hordaland, sier Høyre-veteranen, som har lang erfaring fra fylkespolitikken.

Hille har i en årrekke vært engasjert i næringspolitikk, og har hatt tillitsverv i NHO. Han legger ikke skjul på at en plass i næringskomiteen står høyt på ønskelisten. I likhet med de øvrige H-representantene får han legge inn tre ønsker om fagkomite, og Hille har preferansene klare.

— Finans og næring ligger mitt hjerte nærmest. Men jeg er også opptatt av helsepolitikk og spesialisthelsetjenesten spesielt etter syv år som nestleder i styret i Helse Bergen, sier Hille.

Han håper og tror de fire borgerlige partiene klarer å stable på beina en ny regjering. Skulle de planene ryke, har Sigurd Hille hovedønsket klart:

Ren H-regjering?

— Hvis det ikke blir en borgerlig flertallsregjering, er det ingen stor hemmelighet at mange i partiet ønsker en ren Høyre-regjering. Da hadde det blitt gøy og spennende å sitte på Stortinget. Men jeg håper og tror at de fire partiene lykkes med å danne ny regjering, sier Hille.

Nykommeren på Tinget håper også på et godt samarbeid på tvers av partigruppene.

— Jeg håper på god dialog på Hordalandsbenken. Vi må legge fullt trykk på viktige saker i regionen, først og fremst på samferdselsområdet, sier Hille.

GLAD: Sigurd Hille er en av seks nye på Hordalandsbenken. -Det føles litt uvirkelig, sier H-veteranen.
Arkiv