Det var søndag kveld Marianne og Ove Øyehamn kom hjem hjem til leiligheten i Stølsvegen i Indre Arna.

Da de kom til døren, fikk de en overraskelse. Noen hadde brukt brekkjern for å ta seg inn. Leiligheten var endevendt av fremmede. Etter hvert ble det klart at gull, diamanter, fotoutstyr, vin og brennevin var borte.

Store verdier borte — Fortvilende, ekkelt og irriterende, sier Ove Øyerhamn.

— Det er mildt sagt ubehagelig å tenke på at fremmede har vært gjennom alt vi har, også inne på soverommet, legger han til.

Han og hans kone har ikke oversikten over alt som er stjålet. Det er imidlertid ingen tvil om at «gjestene» har fått med seg gjenstander verd mye penger.

— Vi har hatt noen runde dager opp gjennom årene og fått mange flotte smykker. Dessuten er det stjålet verdifullt arvegods, sier han.

Gull fra Libanon Innboforsikring var i orden, slik at familien får dekket det de skal i henhold til forsikringsavtalen.

— Men det er mange gjenstander med langt større affeksjonsverdi enn forsikringsverdi som vi neppe ser igjen. Det er sårt å tenke på, sier Øyerhamn.

Han kjøpte blant annet et gullsmykke da han tjenestegjorde som FN-soldat i Libanon i 1981 og 82. Der kjøpte han et halsanheng av gull i dråpeform.

— Det er rødt, hvitt og gult, et halsanheng i gull. Vi skulle gjerne ha det tilbake, sier Øyerhamn.

Lot mye stå igjen Tyvene har brukt god tid på å gå gjennom leiligheten. De har brutt opp ytterdøren og forlatt leiligheten gjennom terrassen. Før det har de vært overalt, også på soverommet. Sofaputer er raspet opp.

Samtidig har de latt mye stå igjen, som TV og gitarer.

Politiet etterforsker nå saken og håper at de kan hjelpe familien med å oppklare tyveriet.

— Vi ser alvorlig på dette grove tyveriet. Dersom noen har sett mistenkelig personer i Stølsvegen 3 i løpet av helgen, må de kontakte oss, sier Nils-Inge Romslo, etterforskningsleder ved Bergen nord politistasjon.

Selv om Øyerhamn har hatt bedre dager, trekker han på smilebåndet.

— Jeg hadde en fin, gammel flaske Braastad Cognac som jeg i sin tid fikk signert med gullpenn av Antoine Braastad. Jeg tror jeg har spart på den i 10-12 år. Nå er den borte. Forbasket, også!