— Jeg er kjempeglad for dette. Vi har truffet enormt mange kunnskapsrike mennesker som har mye klokt og fint å si om filmen, sier regissør Gunnar Vikene.

Prisen Vegas vant i går er en såkalt Special Mention som deles ut fordi juryen var delt i synet på vinneren i programmet.

Et av Europas største nettsteder for film, Cineuropa, omtaler filmen som «sjokkerende» og «et slag i magen».

Fikk fram det universelle

Gunnar Vikene er spesielt fornøyd med at filmen har klart å nå ut til et internasjonalt publikum til tross for at utgangspunktet er svært lokalt.

— Vegas foregår jo i Bergen og handler om skjebner og hendelser som er norske. Jeg var veldig spent på om vi hadde klart å få fram det universelle i filmen. Derfor er jeg utrolig fornøyd med at det tydeligvis har fungert så godt, sier Gunnar Vikene.

Fantastiske anmeldelser

Selv om Roma er en relativt ny festival, har den raskt posisjonert seg som en av de viktige europeiske filmfestivalene for den internasjonale filmbransjen

Vikene håper at prisen vil føre til at filmen blir distribuert til andre land.

— Anmeldelsene her i Italia har vært fantastisk gode, og jeg håper at filmen kan få et videre liv. Men jeg aner egentlig ikke hva denne prisen kommer til å bety, sier han.

-Det er helt vilt

Vegas er en bergensbasert film som handler om tre ungdommer som av forskjellige grunner har havnet utenfor tradisjonelle rammer for omsorg og trygghet. Etter en stund havner de på samme ungdomshjem.

En av hovedrolleinnehaverne Karoline Stemre er overveldet over opplevelsen i Roma

— Egentlig skulle jeg pugget gloser, og i stedet sto jeg plutselig på samme scene som to av favorittskuespillerne mine - Meryl Streep og Helen Mirren og fikk lov å motta en pris på vegne av Vegas. Det er helt vilt, sier hun i en pressemelding.

På mandag inviterer Bergens Tidende og BIFF til visning av den prisbelønte filmen.

Umiddelbart etterpå blir det debatt om norsk barnevern. Visningen begynner i KP2 klokken 15.30.