I løpet av natten og morgentimene har tyver igjen rotet rundt i poser og gaver under juletreet på Torgallmenningen. Klær ligger strødd rundt og julegaver ligger halvåpne på bakken.

— Det jo helt forferdelig. Jeg lurer på hvem som har gjort det og hvorfor de gjør det, sier lærer Katrine Skjold.

- Ikke noe kjekt

Hun er på Torgallmenningen mandag morgen for å levere julegaver under treet sammen med 8-klasse fra Danielsen Ungdomsskole på Sotra.

— Ungene mine har vært her med barnehagen for å levere gaver og nå er jeg her med klassen min, sier hun og legger til:

— Der er ikke noe kjekt syn for oss som kommer hit for å levere gaver.

Sent i går kveld sto det i politiloggen til Hordaland politidistrikt at flere vitner hadde ringte politiet for å informere om at noen stjal flere pakker som lå under juletreet på Torgallmenningen.

— Politiet hadde ingen ledige enheter i nærheten, på dette tidspunkt, så gjerningsmennene kom seg unna med pakkene, opplyser politiet i loggen.

— Skjer hvert år

Gavene og klærne går til å hjelpe de fattige i Bergen som har søkt julehjelp hos Slumsøstrene. Når Else Marie Sørensen, som leder Slumstasjonen i Bergen, får høre om hendelsen rister hun på hodet.

— Det skjer hvert eneste år. Det er det verste. Ofte er det østeuropeere som ikke forstår skikken vår med gaver under treet og som tar pakken for å selge innholdet videre, sier Sørensen til bt.no.

Pakkene samles inn av Fretex klokken 19.00 hver kveld og Sørensen anbefaler folk å levere pakkene rett før dette tidspunktet.

— Vi kan dessverre ikke stå vakt med treet. Leveres pakkene senere på kvelden har vi ingen garanti for at de ikke forsvinner, sier hun.

Hun forteller at at dersom noen har gaver de er ekstra redde for, så kan de også levere inn gaver på Fretex-butikkene. Men da må gavene merkes med Slumsøstrene.

Gavene og klærne under treet hentes til og med 23. desember.

FORFERDELIG: Lærer Katrine Skjold var med klassen sin for å levere julegaver under treet mandag morgen. - Jeg vet neste ikke hva jeg skal si. Det er forferdelig, sier hun.
MARIANNE NILSEN
LEVERE: Mandag morgen var det skoleklasser og barnehager som leverte julegaver under treet på Torgallmenningen.
MARIANNE NILSEN