• Det er hakkende gale og tragisk for både mannskapet og hele HSD, sier hovedtillitsvalgt Jakob Utne i HSD.

— Jeg tar selvsagt fullstendig avstand fra at mannskap møter beruset på jobb. Dette er tragisk både for de involverte og for alle andre i HSD. Mandag kommer dommen i Sleipner-saken. Det siste vi trengte nå var nye negative oppslag om HSD, sier hovedtillitsvalgt for Sjømannsforbundet i HSD Jakob Utne til bt.no.

Ingen drikkekultur i HSD

— I gamle dager var det i hele næringen en ukultur med drikking på fergene om kvelden. Jeg oppfatter det absolutt ikke som om det er en slik kultur i HSD i dag. HSD er et stort selskap med om lag 2200 ansatte. Det er da naturlig at det vi gjenspeiler samfunnet på godt og gale, sier hovedtillitsvalgt i HSD Jakob Utne

— Jeg forsvarer ikke beruselse i arbeid, men jeg kan ikke si noe om hvordan sjømannsforbundet vil stille seg til en eventuell avskjedssak for de involverte. Først må vi snakke med dem som er kommet opp i denne situasjonen, og finne årsakene til det som har skjedd. Vi slår i utgangspunktet ikke hånden av noen, fastslår Jakob Utne.

Oppsagt etter fergepromille

Da fire av mannskapet på bilfergen MF «Stetind» i Nordland som ble tatt med promille i sommer, ble alle oppsagt fra jobbene sine. En valgte å si opp stillingen selv, mens de tre andre har fikk likelydende brev fra rederiet om at de mistet jobbene sine, meldte Lofotposten i slutten av juli i år.

Selskapet Ofoten og Vesteraalens Dampskibsselskab, har et internt regelverk som sier absolutt nei til rusmidler i forbindelse med tjenesten, og det er konsekvensen av dette fire av det påtroppende mannskapet på MF «Stetind» lørdag i sankthanshelgen, måtte ta.

Fikk ikke støtte av tillitsvalgte

Hovedtillitsvalgt for de ansatte i OVDS, Paul-Jan Pedersen, vil ikke gi noen av sine promilletiltalte medlemmer støtte. Han mener rederiet har håndtert denne saken ryddig, og holdt seg til regelverket.

HAKKENDE GALE: Hovedtillitsvalgt i HSD Jakob Utne, sier denne saken er tragisk for alle ansatte i HSD.