Det er situasjonen på veiene i Hardanger og over Kvamskogen som får bilistene til å tenne.

— Da jeg kjørte fra Norheimsund klokken 05.30 i morges, var det ikke brøytet opp mot Kvamskogen. Brøytebilen hadde heller ikke vært over Kvamsogen, sier Tor Håkon Kleiven.

- Aldri opplevd noe lignende

I 15 år har han kjørt vogntog mellom Hardanger og Bergen.

— Til dags dato har jeg aldri opplevd noe lignende som det jeg gjorde i morges. Brøytebilen hadde ikke vært der. Det er helt skremmende. De er ikke ute en eneste morgen, sier han.

Sjåføren forteller at det var bar asfalt fra Fossen Bratte og inn videre til Bergen.

Pass opp på Kvamskogen

«Se hvordan Kvamskogen er i morgentimene... En skam. Mange pendlere begge veier...En stor skam», skriver en kvinne til BT torsdag morgen.

— Det er riktig at det er vanskelige forhold over Kvamskogen. Men vi er ute og brøyter, sier Marius Råve, trafikkoperatør ved vegtrafikksentralen hos Statens vegvesen i Bergen.

Mange klager

Han forteller at det også er vanskelige kjøreforhold mellom Kvandal og Granvin, samt mellom Øystese og Fyksesund bru.

— Her er det snø i veibanen, forteller han.

- Har dere hatt mange klager i dag?

— Ja, det har vært stor pågang de siste dagene. Også i dag har det vært mange som har ringt og klaget, sier Råve.

Beklaget

Statens vegvesen la seg flat for kritikken onsdag.

— Jeg må bare beklage fra Statens vegvesen sin side at trafikantene har opplevd at det har vært så dårlig på veiene i flere dager. Det har ikke vært godt nok, sa Bente Bergstø, vegvesenets ansvarlige for brøytingen i store deler av fylket, til NRK Hordaland.

Tar selvkritikk

Lemminkäinen har ansvaret for brøytingen på store deler av veiene i Hordaland. De tar selvkritikk på det som har skjedd.

— Det har kommet store mengder snø på kort tid som er blitt hardpakket flere steder. Det har vært utfordrende for oss, men vi forstår at brøytingen ikke har vært tilfredsstillende nok. Vi har satt inn økte ressurser i området, og vi burde nok gjort dette tidligere. Våre folk er ute og jobber knallhardt nå. Jeg kan forsikre alle om at vi skal evaluere dette, slik at vi er bedre forberedt neste gang, sier kommunikasjonssjef Tom Andre Aas i Lemminkäinen.

Hva mener du om brøytingen på veiene? Si din mening i feltet under!