Et blikkenslagerfirma som gjør arbeider på et hus ved Torgallmenningen, benyttet like godt anledningen til å sette opp et rundt 10 meter langt reklamebanner på toppen av huset. I tillegg har de satt opp et ekstra skilt hvor de søker etter nye ansatte.

– De burde skamme seg. Alle vet at det gjelder skiltvedtekter for Bergen kommune, sier byutviklingsbyråd Lisbeth Iversen (KrF).

Vil se nærmere på saken

Hun har svært lite sans for den noe utradisjonelle måten å lokke til seg jobbsøkere på.

– Byen er full av turister og bergensere som nyter utelivet. Det burde være unødvendig å søke etter ansatte på hustakene i Bergen. Det skal en bruke aviser og annonsører til, sier Iversen.

Hun vil nå se nærmere på saken.

– Dette må vi følge opp, med mindre de har fått en uhyrlig godkjenning som jeg ikke kan se hvordan de skal ha fått, sier Iversen.

Skylder på huseieren

Blikkenslagerfirmaet Sigurd Opheim AS, som har satt opp skiltene, hevdet først at de har fått tillatelse av eieren av bygget.

– Dette har vi avklart med huseieren, sier blikkenslagermester Trond Opheim.

Det er ikke huseieren enig i.

– Jeg sa at det var greit for huseieren, men i forhold til kommunale myndigheter måtte han selv avklare det. Jeg er ikke kommunen, og det vet han, sier bestyrer av huset, advokat Otto Roll.

— Det er sikkerhetsseil

Da bt.no tok kontakt med Trond Opheim igjen, hadde han en ny forklaring.

– Ja, men det er et sikkerhetsseil som vi bruker i forhold til demontering av stein. Vi fant ut at det var like greit å sette opp et reklameseil, sier blikkenslagermester Trond Opheim.

– Tror du kommunen er enig i det?

– Nei, det kan hende de ikke er det, sier Opheim.

Han vil ikke svare på om de har tatt kontakt med kommunen i forbindelse med reklameskiltene.

Les mer om Bergen kommunes skiltvedtekter.

- EN SPØK? Byutviklingsbyråd Lisbeth Iversen (KrF) hadde vanskelig for å tro at noen hadde satt opp reklameskilt og jobbsøkerannonse på toppen av dette huset.
Øystein Rolland