I en e-post til BT skriver Geir Steinar Dale (Ap) i komite for miljø og byutvikling at han reagerer sterkt på Monica Mælands utfall mot Bergens Næringsråd, og påstandene om at næringsrådet setter Bergensprogrammet i fare.

— Den som reelt setter Bergensprogrammet i fare er Monica Mæland selv. Da programmet var til behandling i bystyret og komité for miljø og byutvikling var det høyst sannsynlig et reelt flertall for å stryke Skansetunnelen og satse mer på bybane mot Åsane, sier han.

- Overstyrte partifeller

Dale mener det var Mælands overstyring av egne partifeller og de resterende byrådspartiene som gjorde at man «ikke fikk et mer fremtidsrettet vedtak om Bergensprogrammet da».

— Dersom en mener noe med å få mindre trafikk i Bergen sentrum, må en gå for det forslaget som Arbeiderpartiet tidligere har foreslått og som nå Bergen Næringsråd også flagger enighet om. En ny E16 fra Vågsbotn til Indre Arna og videre i tunnel til Fjøsanger-Hop vil ta opp i seg mye tungtrafikk som i dag går gjennom Sentrum og Danmarks plass, skriver Dale.

Også Byluftlistens Endre Tvinnereim reagerer.

- Lever i en boble

— Hvis hun virkelig mener det, så må hun leve i en boble. Bybanen er helt klart fremtiden for Bergen, mens tunnelen er det mange som synes ikke er like viktig. Det er veldig rart at hun syns den er like viktig som Bybanen, sier Tvinnereim.

Han tror mange bergensere er uenige med byrådsleder Mæland.

— Nå ser vi jo det at Bybanen er sen stor suksess og da bør alle se at tunnelen ikke er like viktig lenger, sier han.