– Vi våknet av at noen dundret på døren. Samboeren min stod opp og så ut. Så ropte han «Det brenner, det brenner, vi må komme oss ut», forteller Hege Grønli.

Hun er nabo til boligen det begynte å brenne i. Boligene ligger vegg-i-vegg, og brannen spredde seg langs taket. Også Grønlis bolig er ubeboelig etter brannen.

– Det er store røyk— og vannskader. Veldig mye er ødelagt, sier Grønli. Det eneste hun fikk med seg var noen fotoalbum.

Brannen i tomannsboligen på Smedsvikneset ved Fana kirke ble meldt kl. 02.10 av en nabo. Ti minutter senere var brannvesenet på plass.

– Vi kunne raskt konstatere at vi ikke greide å redde huset hvor brannen startet. Derfor konsentrerte vi om å begrense skadene på nabohuset. Det greide vi heldigvis, sier brannsjef Helge Eidsnes til BT.

I tilknytning til boligen er det bygget et uthus med peis og badestamp. Det var her brannen startet. Uthuset ble også brukt til en fest fredag kveld.

– Vi kan ikke si mer enn at vi vet i hvilket område brannen startet. Kriminalteknikere vil først se på åstedet mandag, forteller lensmann Norvald Visnes.

De seks som befant seg i huset ble alle berget ut i tide. Fem av dem ble kjørt til legesjekk på Haukeland. Hege Grønli er sjeleglad for at de to barna i familien ikke var hjemme.

– De har soverom i andre etasje, og det var der det var mest røyk, sier hun.

Rune Nielsen