Verst blir det i Rogaland. Der venter Vervarslinga på Vestlandet liten til full storm nå på morgenkvisten og noen timer fremover. Tide Sjø melder at Flaggruten innstiller avgangene klokken 06.20 fra Haugesund og 07.45 fra Stavanger. Selskapet innstiller også fergesambandet Langevåg-Buavåg fra klokken 09.00 og inntil videre. Dette som følge av været.

VERST I SØR: Det er Rogaland som får det verst på Vestlandet torsdag. Her fra Eiganesveien i Stavanger torsdag morgen. En Røde Kors-tilhenger ble tatt av den sterke vinden.
FREDRIK REFVEM, AFTENBLADET

— Vi venter liten til full storm i Rogaland, sier Geir Ottar Fagerlid, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Liten storm i Hordaland

— Også her i Hordaland blir det en del vær. På kysten forventer vi liten storm i timene fremover, legger han til.

Fagerlid opplyser at det ventes regnbyger og torden. Nedbøren faller som snø i fjellet over 400 meter. På ettermiddagen avtar vinden.

Fullstorm i Skagerrak torsdag morgen stanser danskebåten og gir 8-9 meter høyebølger på Rogalandskysten.

8-9 meter høye bølger

— Det er full vestlig storm på kysten av Rogaland, men den minker iettermiddag til nordvest sterk kuling, i kveld stiv kuling, sier vakthavendemeteorolog Haldis Berge ved Vervarslinga på Vestlandet.

Mellom Åna Sira og Tananger meldes det om 8-9 meter høye bølger. Det er ogsåventet lokalt store nedbørsmengder i Rogaland og sør i Hordaland.

— Det er sterk pålandsvind, derfor kommer nedbøren litt inn i landet, sierBerge.

I Hordaland er det liten storm på kysten, som torsdag ettermiddag minker tilsterk kuling fra nordvest.

— Det kan komme sterk kuling forbigående på kysten i Sogn også, sier Berge.

På grunn av stormen og de høye bølgene har Color Line innstilt seilingenetil Strömstad og Hirtshals torsdag morgen.

Ett døgns forsinkelse fra Bergen

Adm.dir. Ingvald Fardal i Fjord Line sier at «Bergensfjord», somskulle gått med cirka 250 passasjerer fra Bergen onsdag klokken 13, fikk utsattavgangen til klokken 10 torsdag.

— «Bergensfjord» kom til Bergen onsdag. Vi så stormen på vei inn, og utsattedermed avgangen sørover igjen, sier Fardal til bt.no.

Fardal regner med at forsinkelsen på cirka ett døgn fra Bergen blir deneneste konsekvensen av dette uværet.

— Vi kontaktet alle reisende på SMS, og jeg har ikke fått melding omspesielle komplikasjoner, sier Fardal.

Ikke lenger krise i Sogn

I Sogn og Fjordane gikk Fylkesmannen onsdag tilbake til normal beredskap, etter å ha hatt kriseberedskap siden 1. juledag.

Rådgiver Tore Sønnesyn i Fylkesmannensberedskapsenhet i Sogn og Fjordane sier de nå har færre folk som jobberkontinuerlig med følgene etter «Dagmar».

— Vi er fortsatt tilgjengelige og jobber med saken,selv om vi ikke har kriseberedskap. Men vi ser nå at strømmen er på vei tilbakede fleste steder, det samme gjelder telesambandet. Hovedveiene i fylket er ogsååpne. Derfor har vi nedskalert beredskapen, sier Sønnesyn.

Rådgiveren sier de nå konsentrerer seg om opprydning - og å få evaluert det som skjedde i forbindelse med «Dagmar».

— Detvil vi gjøre sammen med alle kommunene og alle involverte etater. Vi vil ogsåha sentrale styresmakter, fra beredskap og helse, med på et evalueringsmøte ijanuar. Poenget er å lære av erfaringene og bli flinkere til neste gang vi skalhåndtere noe lignende, sier Sønnesyn.