— Vi måtte stanse arbeidet fordi det ble for farlig både for arbeiderne på stedet og maskinene våre. Det er fremdeles mye stein og løse masser i fjellsiden, sier Dag Relling som er anleggsleder hos Opedal og sønner og har entrepenøransvaret for E16 ved Gudvangen.

Saken fortsetter under videoen.

Tirsdag kveld raste om lag 10.000 tonn knust stein ned fjellsiden mot E16 mellom Voss og Gudvangen. Det tilsvarer en fotballbane dekket med et metertykt lag med stein, eller vekten til 7000 personbiler.

Etter at opprydningsarbeidet ble stanset i ettermiddag kom et helikopter for å spyle fjellsiden. Håpet er at vannmassene skal løsne og gjøre området sikrere. Fjellklatrere skal også opp for å undersøke området nærmere.

Vannmassene på bakken må tørke for at arbeidet på bakken skal komme i gang igjen. I godt vær kan det bety tidligst lørdag. Dermed blir det trolig langt ut i neste uke før veien kan åpne igjen.

Den eksisterende rasvollen på stedet er i ferd med å fylles opp. Det betyr at det må sikres ekstra godt for at massene ikke skal renne over ved et nytt ras.

— Veien blir tidligst åpnet mandag, men det kan gå lengre tid, sier operatør Tore Tysse ved Veitrafikksentralen i Hordaland.

BJARTE TRETTENES