Ekteparet Wolfgang og Wenche Meisert kom kjørende fra Sverige mot Sotra i dag. De kjører vogntog i Europa rundt, og konen er alltid med på jobb.

I Spjeldbakken på fylkesvei 561 var det full stopp. Speilblank is medførte at to vogntog ble stående bom fast. Og da forplantet problemene seg kjapt til resten av trafikken.

Meisert fikk stoppet i tide for å legge på kjettinger. Det rakk ikke trailersjåføren som ble stående fast i grøften.

Forferdelig forhold

— Vi kjører veldig mye i Norge. Forholdene er helt forferdelige. Spesielt her på Vestlandet. Dere kan ikke salte, og dere kan ikke måke. Dere måker for seint og salter når dere ikke skal, sier ekteparet samstemt.

Da bt.no var på stedet ved 14-tiden var det klink is i veibanen.

Kollidert

Dette samstemmer med meldinger fra politiet og Vegmeldingssentralen:

— Ja, nå er det er snøproblemer på Sotra, på Steinrusten på Askøy, på Vallaheiane og i Lindås. I Gymnasveien, veien ned mot Isdalstø på fylkesvei 57, står det biler på kryss og tvers, sier operasjonsleder Terje Hilland i Hordaland politidistrikt til bt.no klokken 14.15.

— Ved Vinje på E 16 har et vogntog og en personbil kollidert. En person er sendt til Voss sjukehus for kontroll. Større biler kan ikke passere, sier Hilland.

Unngå køer! Få SMS-varsel når det oppstår køer eller veier må stenges i bergensområdet. Send BT TRAFIKK til 2077. Tjenesten koster to kroner pr. melding.

Bt.no kommer tilbake med mer.

SLITER: To vogntog fikk problemer i Spjeldbakken. Problemene forplantet seg raskt. FOTO: Ane Børhaug
KJETTING: Ingen vei utenovm, her må Wolfgang Meisert legges på kjetting. FOTO: Ane Børhaug
TRØBBEL: Slik så det ut på Vikaleitet ved 14-tiden. FOTO: 2211-tipser