– Vi har pågrepet en mann som vil bli avhørt tirsdag. Han er siktet for voldtekt, bekrefter politiadvokat Tore Johan Sørland til BT sent mandag kveld.

Den høyst uvanlige pågripelsen skjedde like etter kl. 18 mandag. Den fornærmede kvinnen i 20-årene var ute og gikk tur på Torgallmenningen med en venn da hun plutselig så en mann i 30-årene.

Politiet kom forbi

Kvinnen gjenkjente ham som mannen som skal ha voldtatt henne natt til søndag. Kvinnen henvendte seg til derfor til en politipatrulje som tilfeldigvis var på stedet.

De nølte ikke med å pågripe mannen i 30-årene. Kvinnen skal ikke før dette ha anmeldt forholdet til politiet.

– Vi gjorde det som er naturlig å gjøre ut ifra de opplysninger vi fikk da vi fikk meldingen, sier operasjonsleder Asbjørn Andersen i Hordaland politidistrikt.

Politiet tilkalte en ekstra patrulje for å kunne frakte kvinnen til politistasjonen, slik at hun skulle slippe å sitte på i samme bil som mannen hun mener voldtok henne.

– Ønsket ikke å si noe

Hun valgte likevel å gå selv til politistasjonen sammen med sin venn for å anmelde voldtekten.

Mannen som kvinnen gjenkjente er av utenlands opprinnelse og i 30-årene. Kvinnen skal ikke kjenne til ham fra tidligere.

– Vi kan holde ham i 24 timer før han får advokat. Han vil først bli avhørt i morgen, sier Sørland.

Kvinnen som anmeldte mannen ble i går avhørt sammen med sin advokat, Beate Hamre. Hamre ønsket i ikke å kommentere saken.

– Hun vil bli avhørt og sendt til legevakten for undersøkelser og sporsikring, sier Tore Johan Sørland.

Mannen vil bli vurdert fremstilt for varetektsfengsling i dag.

Den siktede har ifølge Råen ingen dommer for lignende forhold.

— Han skjønner ikke hvorfor kvinnen har anmeldt ham, sier Råen.